Ook binnen de zorgsector wordt er nog steeds veel afval geproduceerd. Daarom is het belangrijk om extra stappen te zetten op weg naar verduurzaming. Het steeds beter scheiden van het restafval, maar ook hergebruik en het recyclen van bepaalde soorten afval tot grondstoffen voor nieuwe producten, dragen daaraan bij. Het Goed plaatst in alle locaties van Interzorg speciale containers voor het verzamelen van onder andere kleding, lakens en  schoenen. 

Tweede leven of recycling

Eva Koerselman, programmamanager MVO van Interzorg, is blij met de samenwerking. ‘Alle ingeleverde kleding, schoenen en kledingaccessoires die nog goed zijn worden in de winkels van Het Goed verkocht. Mocht kleding niet meer draagbaar zijn, dan worden die materialen gerecycled. Van versleten of gescheurde kleding kunnen bijvoorbeeld poetslappen, isolatiemateriaal, maar ook tassen worden gemaakt. Zo werken we vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen toe naar het reduceren van afvalstromen en het waar mogelijk duurzaam verwerken ervan.’

Duurzame zorg

Wil jij zelf aan de slag met duurzaamheid in jouw zorgorganisatie? Neem dan een kijkje in het thema ‘Duurzame zorg’. Bekijk bijvoorbeeld 16 tips om milieubewust te werken in de zorg.


Ga naar het thema