mbo-Verpleegkundige

De MBO-opleiding Verpleegkunde (voorheen MBO-V) is een verkorte MBO-opleiding niveau 4 voor volwassenen. U moet zijn opgeleid volgens de praktijk in de gezondheidszorg (BBL). Je gaat ook een dag in de week naar school. Met zorgervaring en relevante vooropleiding ben je vrijgesteld, zodat je binnen anderhalf jaar sneller je opleiding bij Sorgu Lyceum kunt afronden.

Startdatum Maandag 19 april 2021
Locatie Sorgu Lyceum Hoogvliet
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Maandag 17 mei 2021
Locatie Sorgu Lyceum Hoogvliet
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Maandag 21 juni 2021
Locatie Sorgu Lyceum Hoogvliet
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Maandag 19 juli  2021
Locatie Sorgu Lyceum Hoogvliet
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Maandag 16 augustus 2021
Locatie Sorgu Lyceum Hoogvliet
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Maandag 20 september 2021
Locatie Sorgu Lyceum Hoogvliet
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Maandag 18 oktober 2021
Locatie Sorgu Lyceum Hoogvliet
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Maandag 22 november 2021
Locatie Sorgu Lyceum Hoogvliet
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Startdatum Maandag 20 december  2021
Locatie Sorgu Lyceum Hoogvliet
Kaart Bekijk locatie op de kaart
Bijzonderheden lesdag maandag
Vrijblijvend inschrijven

 

Het beroep mbo-Verpleegkundige niveau 4

Als mbo-verpleegkundige ondersteun je de zorgvrager op verschillende manieren. Naast persoonlijke zorg verricht je ook technische zorgactiviteiten en begeleid je zorgvragers bij lichamelijke, psychische en / of sociale vraagstukken. U motiveert de zorgvrager om zo zelfredzaam mogelijk te zijn. Je geeft informatie en instructies. Als verpleegkundige van niveau 4 werk je meestal zelfstandig. Dit geldt vooral voor verpleeghuizen, verpleeghuizen en thuiszorg (VVT). Je stemt de zorg af met collega’s in andere disciplines, zoals assistenten, mantelzorgers, artsen en andere medische en maatschappelijke zorgverleners.

Als MBO-verpleegkundige word je opgeleid om te werken in alle sectoren van verpleging en verpleging: ziekenhuizen, verpleeg- en verpleeghuizen, maar ook thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Als verpleegkundige kunt u in uw team intramurale en / of poliklinische en / of halfmuurlijke zorg verlenen. De werkplek is variabel, maar het kan ook internationaal zijn. Op de werkvloer kunnen zorgvragers en hun zorgbehoefte snel veranderen. De doelgroepen waaraan u diensten verleent, zijn zeer divers. Doelgroepen zijn onder meer: ​​ouderenzorgvragers met beperkte zelfzorg, waaronder ouderen en fysieke zorgvragers; chronische ziekten herstellen zorgvragers; zorg voor mensen met een handicap; klinische zorgvragers; zorgvragers met een psychische aandoening en / of ziekte; Geboorte, moeder en pasgeborenen; kinderen en jongeren met mogelijke of daadwerkelijke bedreigingen voor de gezondheid of de overleving.

De mbo-verpleegkundigen van VVT richten zich op het verlenen van zorg in de vertrouwelijke sfeer van kortdurende relaties. In gevallen waarin langdurige zorg wordt verleend, bouwt u ook relaties op met naaste familieleden. MBO-verpleegkundigen ondersteunen de zorg van zorgvragers en naasten. Op deze manier kunt u zelfredzaamheid en samenwerking stimuleren. Als zorgverlener dient u de zorg zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen en gewoonten van de zorgvrager. U heeft bijgedragen aan de kwaliteit van leven van de zorgvrager.

De mbo-verpleegkundige in de GGZ streeft naar contact en samenwerking met zorgvragers. Je toont inzet, vastberadenheid en doorzettingsvermogen. U weet hoe u uw deelname op de een of andere manier kunt vergroten, zodat de zorgverlener bereid is informatie te verstrekken over de problemen die hij in zijn dagelijks leven tegenkomt. Uw houding is niet te vernederen en uw communicatie past zich aan de mentale toestand van de zorgvrager aan. U weet dat uw deelname gevolgen heeft voor uw naaste familieleden, en u zet zich in voor het handhaven van de integriteit van het netwerk, en de leden van het netwerk zullen hun rol behouden. Het wordt steeds moeilijker om GGZ-instellingen te betreden en mbo-verpleegkundigen die werkzaam zijn in de GGZ moeten dit probleem op de juiste manier kunnen aanpakken.

De mbo-opleiding Verpleegkunde – BBL
In het theoretische deel van je spoedcursus werk je in de vorm van modules. Elke module wordt afgesloten met een toets of tentamen. De BPV-fase (praktijkopleiding) is opgedeeld in twee fasen: de ontwikkelingsgerichte fase en de beoordelingsfase. In de ontwikkelingsgerichte fase leer je in de praktijk (BBL) de basisvaardigheden die horen bij het mbo-verpleegvak. Na het succesvol doorlopen van de ontwikkelingsgerichte fase, kom je in de examenfase. In dit stadium worden de aangeleerde vaardigheden gecontroleerd. Na het behalen van alle toetsen en examens is de training succesvol afgerond. Daarna ontvang je Verpleegkundige niveau 4 van Sorgu Lyceum.

Meerwaarde van Sorgu Lyceum
Sorgu Lyceumis is een professionele opvoeder in de gezondheidszorg. Met een uitgebreid vrijstellingsbeleid kunnen de ervaren verpleegkundigen van Sorgu Lyceum deze mbo-opleiding sneller volgen. In tegenstelling tot andere docenten in het veld, koos Sorgu Lyceum ervoor om korte, klassikale en kleinschalige educatie te bieden aan ervaren zorgprofessionals. De training wordt gegeven door gekwalificeerde docenten uit zorgpraktijken. Voor elkaar zorgen is de meerwaarde van Sorgu Lyceum.

Leerwijze

Sorgu Lyceum is gespecialiseerd in mbo-zorgopleidingen van korte duur voor volwassenen. We combineren praktische vaardigheidstrainingen met moderne themacursussen. De aankomende studenten hebben relevante werkervaring en vooropleiding, waardoor deze opleidingen snel de kern binnendringen. Je werkt in kleine groepen met studenten van hetzelfde niveau die deelnemen aan het verpleegprogramma.

Je krijgt les van gepassioneerde en loyale docenten uit de zorg. Leer meer over leraren in de gezondheidszorg. Zij zijn uw partner, begeleiden u en laten u ervaren hoe het is om zorgprofessional te zijn. Dit geeft je praktische tools die je elke dag kunt gebruiken om je vooruit te helpen. De praktijkruimte van Sorgu Lyceum is zo ingericht dat je tijdens de MBO-V niveau 4 opleiding alle praktische vaardigheden en bewegingen van het MBO verpleegkundig beroep kunt oefenen in een realistische omgeving.

Bij inschrijving wordt u door Sorgu Lyceum gelinkd aan een erkend stage bedrijf. Als u bij ons tot de opleiding word toegelaten bent u gegarandeerd (onbetaalde) stageplek.

Enrkende mbo-Opleidingen
De mbo-opleidingen van Sorgu Lyceum zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het diploma is wettelijk beschermd. Net zoals bij een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) voldoen wij aan alle eisen die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hieraan stelt. Het belangrijkste verschil is dat wij praktijkopleidingen bieden waarbij de student een werkend leertraject volgt. Je gaat één dag in de week naar school en je loopt twee of meer dagen per week stage bij een erkend leerbedrijf. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde docenten afkomstig uit de zorgpraktijk.

Sorgu Lyceum. Voor zorgprofessionals door zorgprofessionals.

Beroepspraktijkvorming
De opleiding draait om de beroepspraktijkvorming (BPV). De BPV vindt plaats bij de instelling waar je werkt of bij het door jou gekozen leerbedrijf. Binnen de opleiding krijg je van Sorgu Lyceum een BPV-begeleider toegewezen. Je BPV-begeleider vormt de schakel tussen jou, het leerbedrijf en Sorgu Lyceum.

De BPV moet plaatsvinden bij een SBB-erkend leerbedrijf. Je werk- of BPV-omgeving en doelgroep kies je zelf. Gedurende de opleiding van een half jaar, ben je minimaal 2 dagen per week werkzaam bij een leerbedrijf. Daarnaast heb je nog circa één dag per week nodig voor zelfstudie en ga je één dag per week naar school. Er wordt van je verwacht dat je zelf je BPV-plaats regelt. Op individuele gronden, bijvoorbeeld bij voldoende aantoonbare relevante werkervaring, kan worden afgeweken van de duur van de BPV.

Het vinden van een BPV-plaats
Voor het vinden van een erkende BPV-plaats kun je zoeken op de website www.stagemarkt.nl. Heb je bij aanvang van je opleiding nog geen geschikte BPV-plaats gevonden, bespreek dit dan zo snel mogelijk met je BPV-begeleider.

De BPV-periode is opgedeeld twee fases; een ontwikkelingsgerichte fase en een examenfase.  In de ontwikkelingsgerichte fase leer je – in de praktijk – de basisvaardigheden die horen bij het vak van Dienstverlening, MBO-opleiding Verpleegkunde. Na het succesvol afsluiten van de ontwikkelingsgerichte fase, word je toegelaten tot de examenfase. De aangeleerde vaardigheden worden tijdens in fase geëxamineerd. De opleiding is succesvol afgerond als je alle toetsen en examens hebt behaald. Hierna ontvang je het diploma Dienstverlening, MBO-opleiding Verpleegkunde niveau 4 van Sorgu Lyceum .

Toelating opleiding Verpleegkundige 
Toelating tot de opleiding Verpleegkundige vindt plaats op basis van een intakegesprek, waarbij we kijken naar je motivatie, werkervaring en vooropleiding. De opleiding mbo-Verpleegkundige is bestemd voor kandidaten met een diploma Verzorgende-IG of een vergelijkbaar diploma. Heb je al een EVC-traject Verzorgende IG niveau 3 afgesloten? Mogelijk kun je dan ook toegelaten worden tot de versnelde opleiding mbo-Verpleegkundige, mits je minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op mbo niveau 3 hebt.

Heb je een verouderd diploma? Dan kun je op www.s-bb.nl controleren op welk niveau het nu wordt geschaald.

Opleiding mbo-Verpleegkunde niveau 4

De kosten van de opleiding Verzorgende IG / M.M.Z. bedraagt: € 6.550,-

  • Exclusief inschrijfkosten =  €75,-
  • Betalen in 2 of 10 termijnen mogelijk.
  • In 2 of uiterlijk 3 termijnen = 2% korting op de studiekosten.
  • In één keer betalen = 5% korting op de studiekosten.

Kosten opleiding mbo-Verpleegkunde (VP)
De opleiding mbo-Verpleegkunde niveau 4 kost € 6.550,- bij éénmalige betaling. Dit is exclusief kosten examengeld (€ 250,-) en boekengeld (€ 445,-) voor alle benodigde lesboeken, licenties, readers, werkmappen en BPV-materialen.

 

De Belastingdienst vergoedt je studiekosten! 
Iedereen heeft recht op betaalbaar en gedegen beroepsonderwijs. Als je een opleiding voor jouw (toekomstige) beroep volgt dan mag je alle studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt alleen een drempel van € 250, -. Tot de studiekosten behoren alle kosten die betrekking hebben op de opleiding, zoals lesgeld, examengeld, studieboeken, naslagwerken en overig studiemateriaal.

Vergoedingen werkgever/leerbedrijf
Je werkgever of leerbedrijf kan in aanmerking komen voor loonkostensubsidie en subsidie praktijkleren tot €2.700,-. Dit kan als je gedurende de opleiding een bbl-dienstverband hebt met een door SBB-erkend leerbedrijf. Kijk voor verdere informatie en voorwaarden op de site van de Belastingdienst.

Bij BBL-opleidingen is het aanvragen van studiefinanciering niet mogelijk. Wel kun je de opleidingskosten terugontvangen via een belastingteruggaaf. Je werkgever of leerbedrijf kan in aanmerking komen voor vermindering loonbelasting en gebruikmaken van stagefondsen. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Voor werkgevers.