Voor werkgevers

Specialistisch zorgopleider

De samenleving verandert snel. Zorgvraagstukken worden professioneler en complexer. De opleidingen en trainingen van Sorgu Lyceum zijn aangepast. Hierbij focussen we ons op het verpleegproces: van ontwikkeling van het personeel tot professionals die werken volgens de nieuwste verpleegbehoeften. Sorgu Lyceum is opgericht door zorgprofessionals die onderwijspartners zijn van veel organisaties en instellingen in Nederland.

Maatwerk mbo-opleidingen en -bijscholingen

Sorgu Lyceum biedt verschillende educatieve diensten. Zo kunnen uw individuele medewerkers zich publiekelijk inschrijven voor cursussen en trainingen. Sorgu Lyceum verzorgt cursussen en trainingen op maat voor een groot aantal medewerkers. Sorgu Lyceum heeft een rijke geschiedenis van op maat gemaakte opleidingen en trainingen georganiseerd door organisaties (binnen het bedrijf).

De trainingen worden volledig op uw wensen en eisen afgestemd. Voor een organisatie is dit een verhoging van het collectieve niveau van medewerkers (mbo 2, 3, 4). Andere organisaties willen dat medewerkers meer zelfstandigheid en professionaliteit krijgen, of ze willen hun kennis en vaardigheden actualiseren. Ongeacht uw organisatorische motivatie, zullen we altijd de verworven praktische vaardigheden trainen, zodat we zelfverzekerde en passende zorg kunnen bieden. Zorg die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Sorgu Lyceum – De specialist in verkorte maatwerkopleidingen
Sorgu Lyceum is gespecialiseerd in het inkorten van cursussen op maat. Door middel van selectieve toelatingsprocedures, kleine groepen en beknopte cursussen, kunnen we effectieve trainingscompressieprocedures bieden. Combineer praktische vaardigheidstrainingen met moderne themalessen.

Mbo opleidingen en trainingen met open inschrijving
Sorgu Lyceum is een wettelijk erkende mbo-onderwijsinstelling met een Crebo-registratie van DUO. Ons aanbod voor uw individuele medewerker bestaat uit de volgende verkorte mbo-opleidingen:

  • Helpende Zorg en Welzijn | niveau 2 | 6 maanden
  • Verzorgende IG | niveau 3 | 14 maanden
  • mbo-Verpleegkundige | niveau 4 | 18 maanden

Tijdens de opleiding volgt uw medewerker gemiddeld twee dagen per week beroepspraktijkvorming op de werkvloer. Voor niveau 4 opleiding volgt uw medewerker gemiddeld drie dagen per week beroepspraktijkvorming op de werkvloer. Eén dag per week volgen uw medewerkers onderwijs bij Sorgu Lyceum of in-company op uw locatie. Na succesvolle afronding van de opleiding ontvangt uw medewerker het wettelijk erkende mbo-diploma. De erkenning van uw investering en die van uw medewerker.

Voor specialistische cursussen en voorbehouden handelingen voor uw medewerkers verwijzen wij u graag naar ons aanbod op deze website: https://sorgulyceum.nl/bijscholingen/.

Subsidiemogelijkheden
Subsidieregeling praktijkleren biedt subsidiemogelijkheden tot € 2.700,- per jaar per student. Bedrijven, erkende leerbedrijven, waaronder opleidingsbedrijven, en instellingen die een praktijkleerplaats of een werkleerplaats aanbieden aan studenten kunnen subsidie aanvragen.

Het leerbedrijf kan in aanmerking komen voor subsidie voor het deel van de periode waarin hij begeleiding heeft verzorgd tijdens het studiejaar. Ook als een student stopt, krijgt de werkgever naar verhouding een tegemoetkoming in de kosten die hij heeft gemaakt voor de begeleiding. De werkgever hoeft geen volledig studiejaar begeleiding te geven om voor subsidie in aanmerking te kunnen komen. Begeleiding uit voorgaande studiejaren komt niet in aanmerking voor subsidie.

Een voorwaarde voor subsidie is dat de student de begeleide onderwijsuren en uren beroepspraktijkvorming heeft genoten. Deze uren vloeien voort uit het onderwijsprogramma van de crebo beroepsopleiding. Dat programma is opgesteld onder de verantwoordelijkheid van de onderwijsinstelling, waarbij het bedrijf er mede zorg voor dient te dragen dat het onderwijsprogramma uitgevoerd kan worden zoals gepland.

Een subsidieaanvraag dient u in na afloop van de begeleiding in het betreffende studiejaar. Meer informatie over aanvragen vindt u op www.rvo.nl.

Stagefonds Zorg (norm 32-urig dienstverband)
Het Stagefonds van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) maakt het mogelijk dat zorginstellingen die een stageplaats bieden aan studenten van bepaalde zorgopleidingen, (achteraf) een bijdrage kunnen krijgen voor de kosten van die stagebegeleiding.

Voor vergoeding uit het Stagefonds komen in aanmerking instellingen die zorg leveren en stages realiseren voor leerlingen die een verpleegkundige, verzorgende of sociaalagogische opleiding volgen, of een opleiding tot doktersassistent, apothekersassistent of tandartsassistent.

Meer informatie is te vinden op www.stagefondszorg.nl.

Meer informatie
Heeft u behoefte om uw specifieke situatie of vraag te bespreken? Neemt u dan contact op met Cornelie Tijsseling. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 0850664345 of per email info@sorgulyceum.nl.

Sorgu Lyceum: Voorsprong door ambacht