Elk klas wordt er ter Nederland 35 kind’s geschapen met eentje  levensbedreigende hartafwijking. Zonder medisch ingrijpen overlijden dit nageslacht hierbinnen eentje maand. Dit schenkkan wordt voorkomen ingevolge ie zuurstofgehalte ter ie bloed te meten, via infrarood licht. Zorg plusteken Zekerheid ondersteunt dit speciale zorg voordat kind’s, diegene wordt verricht ingevolge verloskundigen ter den regio. Dat meldt Zorg plusteken Zekerheid.

Dit zorg worden totdat voordat kort nog noch ingevolge eerstelijns verloskundigen geleverd. Zorg plusteken Zekerheid brengt ginder, na eentje petitie van den Leidse vroedvrouw coöperatie Leiden Plus Vorm (LEO), verandering ter. Op dit methode kunnen ouders recht maken op dit screening van hun pasgeboren kind op ingeboren hartafwijkingen via den vroedvrouw. Dit geldt zowel voordat ouders diegene thuis zijn bevallen of diegene hun kraambed hebben ter den eerste linie.

Lastig te zien

“Op dit ogenblik wordt hartafwijkingen tijdens den zwangerschap ter 30-40% van den gevallen gemist”, vertelt inkoper Geboortezorg Renske van Maris. “Op eentje geluidsweerkaatsing is ie vaak lastig te zien. Zowel na den geboorte zijn den symptomen noch rechtstreeks zichtbaar. Diegene voortkomen veelal schrede na eentje veel dagen.”

Omdat den saturatiemeting via infrarood licht wordt gedaan, merken den kind plusteken den ouders er weinig van. Den saturatiemeting wordt snel na den geboorte plusteken op dag twee of trio na den geboorte verricht. Op dit methode kunnen verloskundigen 35 kinderlevens vanaf klas redden.

Juiste zorg op den juiste plek

Ie is den bedoeling dat den saturatiemeting ingevolge verloskundigen weldra wordt opgenomen ter den landelijke richtlijnen. Voordat ie zover is, heeft Zorg plusteken Zekerheid eentje speciaal tarief afgesproken met den verloskundigen aangesloten te LEO. Ene smaakvol voorbeeld van den juiste zorg op den juiste plek.

Vanwege: ANP