Wegens gezondheidsbevorderend oud te wordt is ie volgens ZonMW bepalend wegens zowel professioneel mits sociaal eindje te nemen aan den samenleving. Ene lang verblijf te eentje ziekenhuis vermag dit beperken. Minstens invasieve medische interventies kunnen hier uitkomst bieden. Zulke interventies, met zo minteken mogelijk nevenschade voordat den patiënt, verminderen ie ziekenhuisverblijf plus geven landbewoners den potentie wegens snel weer actief eindje te nemen aan den vennootschap.

Sleuteltechnologieën

In den hoofdlijn MISSIE van ie Kennis- plus Innovatieconvenant (KIC) 2020-2023 ontwikkelt den wetenschapsfinancierder jaarlijkse missiegedreven programma’s. Den verkiezing voordat den onderwerpen wordt bepaald op poot van prioriteiten hierbinnen den Kennis- plus innovatieagenda’s. In dit hoofdlijn is den call for proposals ‘Sleuteltechnologieën voordat minstens invasieve interventies te den zorg’ gepubliceerd. December vorig schooljaar worden den call alreeds aangekondigd.

Den KIC-call betreft viertal soorten medische technologie diegene effectieve minstens invasieve interventies te den zorg mogelijk maakt. Voorbeelden zijn nieuwe benaderingen met robotondersteuning, beeldgestuurde ingrepen, wegens sensoren plus actuatoren gestuurde behandelingen of nieuwe micromechanische chirurgische apparatuur. Te dit call for proposals gaat ie wegens:

• Robotica.
  • Sensoren plus actuatoren.
  • Beeldvormende technieken.
  • Geïntegreerde fotonica.

Verbeteren minstens invasieve behandelingen

Ie gewoonte van dit sleuteltechnologieën vermag volgens promoten met ie verbeteren van minstens invasieve behandelingen plus ie beperken van nevenschade voordat den patiënt. Sleuteltechnologieën is eentje verzamelterm voordat technologieën van den ‘toekomst’, met eentje verwachte eentje enorme impact op hoe mensen leven, leren, werken plus produceren. Den sleuteltechnologieën hebben eentje veelzijdig toepassingsgebied of bereik te innovaties plus/of sectoren plus zijn essentieel gedurende ie oplossen van maatschappelijke uitdagingen.

Den KIC-call ‘Sleuteltechnologieën voordat minstens invasieve interventies te den zorg’ benadrukt dat publiek-private onderzoeksprojecten diegene willen participeren, gewoonte willen maken van minstens één van den genoemde sleuteltechnologieën. Ie research moeten nieuwe innovatieve technologieën uitbouwen of bestaande technologieën op innovation wijze samenvoegen, zodat zij toepasbaar zijn te eentje klinische omlijning. Zowel ie uitbouwen van ondersteunende (digitale) technologieën is mogelijk.

5,5 miljoen euro vacant

Ie budget voordat dit call bedraagt te totaal 5.500.000 euro. Er vermag minstens 525.000 plus maximaal 1.250.00 euro wordt aangevraagd. Ermee financiert NWO maximaal 70 procent van den totale projectomvang: den surplus van ie budget moeten wordt ingebracht via den verplichte cofinanciering. Dit toestemmen zowel geheel in-cash mits geheel in-kind geleverd wordt. Zowel toestemmen den volledige in-cash cofinanciering wegens zowel publieke mits private partijen wordt geleverd. Minstens 50 procent van den totale cofinanciering moeten van private oorsprong zijn.

Den call for proposals sluit aan gedurende ie missiegedreven innovatiebeleid van den Nederlandse overheid, te bovenmatig ie Veelzijdig Ondersteund Programma MedTechNL van den KIA sleuteltechnologieën van den Topsector HTSM. Dit is te streep met ie missiegedreven innovatiebeleid van den hoofdbureau missie van den Topsector Life Science plus Health (Health~Nederland).

Multidisciplinaire samenwerkingsverband

Wegens ie doelwit van den call te doordringen is multidisciplinaire samenwerkingsverband tussen klinische plus technische onderzoekers essentieel. Ie consortium moeten zijn uit eentje combinatie van wetenschappers vanuit technische plus medische disciplines. Daarnaast wordt mits voorwaarde opperen dat er eentje samenwerkingsverband is met eentje zorginstelling.

Den deadline voordat ie indienen van vooraanmeldingen is 16 mei 2022. Den deadline voordat ie indienen van aanvragen is 27 september 2022. Op 17 maart organiseert NWO eentje matchmaking-/ voorlichtingsbijeenkomst. Meer inlichting hierover volgt zometeen.

Openingsmanifestatie 2022

Wilt u op 09 mei 2022 zowel zoals den ICT&health Openingsmanifestatie?
Entreekaarten zijn kosteloos maar op is écht op! Dus wacht noch plus meld u snel aan.