Samenwerkingsverband mProve telt zeven ziekenhuizen. Ter 2018 begonnen vijf ziekenhuizen met ie mProve project: Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordrecht), Isala (Zwolle), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch), Máxima MC (Veldhoven) plusteken Rijnstate (Arnhem). Noordwest Ziekenhuisgroep (Greneboom Helder, Alkmaar) trad te schrikkelmaand 2021 toe totdat ie netwerk van topklinische ziekenhuizen, ie Zuyderland Medisch Centrum (Sittard, Geleen) te mei 2020.

Focus mProve

Den ziekenhuizen werken samen aan projecten diegene ieder ziekenhuis appart noch (rechtstreeks) schenkkan realiseren. Den focus van ie samenwerkingsverband ligt erop den hoofdthema’s Connected Care (innovatieve zorg met behulp van digitale oplossingen), Gegevens Analytics (stelsel van eentje samen dataplatform plusteken inzet van gegevens analytics ter steun van den andere hoofdthema’s) plusteken Merkbaar Huis (zorginhoudelijke plusteken andere vormen van kwaliteitsverbetering).

Ter mei 2020 maakte mProve beroemd dat VIPP-koploperstraject vande vijf destijds te ie netwerk verenigde ziekenhuizen duidelijke resultaten heeft opgeleverd. Zo zijn er ingevolge den uitwisseling van kennis plusteken lessons learned overheen ie mProve-programma voordat laaggeletterden goede resultaten verkrijgen. Welnu bleek den subsidieverantwoording veel administratielasten mee te brengen. Den samenwerkende ziekenhuizen geven ie koploperstraject te 2021 eentje voortzetting.

Potentieel van netwerk

“Ie afgelopen schooljaar hebben wij onzerzijds netwerk van topklinische ziekenhuizen kwantitatief én kwalitatief zien groeien”, stelt scheidend voorzitter Zwaveling. “Wij mochten twee nieuwe ambitieuze ziekenhuizen verwelkomen plusteken mits mProve community hebben wij, ingevolge te werken aan digitale oplossingen plusteken met technieken mits artificial intelligence plusteken gegevens analytics, stappen gezet wegens onze zorg te innoveren plusteken merkbaar huis te maken. Dat is zowel den sterkte van ie netwerk, omdat jij overheen den wanden van den ziekenhuizen heen samenwerkt.”

Opvolger Van Harten werkt mits bestuursvoorzitter van Rijnstate ofschoon jaren aan ie realiseren van eentje digitale transitie van den ziekenhuiszorg, zo vertelde hij te 2020 te eentje vraaggesprek met ICT&health. Indien snelheidsduivel van eentje topklinisch ziekenhuis met eentje strakgespannen geldelijk staatsbestel investeert hij erop voorliefde te bewezen effectieve digitale oplossingen, aldus Van Harten. Daarheen waar dat nog noch mogelijk is, wil Rijnstate voorop wandelen, erop voorliefde te nauwe samenwerkingsverband met andere netwerkpartners (zoals mProve) plusteken ICT-aanbieders.

Meer vaart plusteken inhoud

Van Harten stelt ie eentje eer plusteken uitdaging te vinden wegens ie voorzitterschap van mProve op zichzelf te nemen. “Samen met onze zeven topklinische vrouwen geven wij den komende jaren meer vaart plusteken inhoud aan onze samenwerkingsverband, denken bijvoorbeeld aan onze zorgverbeterprojecten, uitbouw van onzerzijds gegevens analytics-platform plusteken projecten op ie regio van digitalisering plusteken zorg thuis. Dit draagt voordat elk van den mProve-leden erop aan eentje betere regionale positie, plusteken samen bieden wij betere oplossingen voordat den uitdagingen diegene op onzerzijds over blijven komen.”

Openingsmanifestatie 2022

Wilt u op 09 mei 2022 zowel zoals den ICT&health Openingsmanifestatie?
Entreekaarten zijn kosteloos maar op is écht op! Dus wacht noch plusteken meld u snel aan.