GetOud voerde 70 gesprekken overheen waardigheid te den ouderenzorg met onder andere bewoners, gezin plus mantelzorgers, verzorgenden plus verpleegkundigen, chauffeurs, leraren, onderwijsdeskundigen plus leerlingen. Minister Hugo den Jonge heeft ie verslag ‘Waardigheid te den ouderenzorg, eentje verslag van 70 gesprekken’ te ontvangst genomen.

Verontschuldiging gesprekken overheen waardigheid

Waardigheid is den term diegene voort den ouderenzorg is omarmd plus veel wordt tweedehands, maar watten betekent waardigheid nu voordat ie persoon? Waardigheid te combinatie met den ouderenzorg blijkt samen te zweven met vele factoren: voetlicht voordat den individuele huisbewoner, gezin plus medewerker, den organisatie plus ie onderwijs.

Voordat wie?

‘Waardigheid te den ouderenzorg. Eentje verslag van 70 gesprekken’ is bedoeld voordat iedereen diegene werkzaam plus/of geïnteresseerd is te den ouderenzorg. Van Raad van Toezicht, snelheidsduivel, instructeur, verzorgende, huisbewoner plus mantelzorger totdat plus met den media. Ie mikpunt is wegens ogen te openen plus met jawel te onderzoeken hoe wij zelf plus samen invulling kunnen geven aan waardige ouderenzorg.

Download ie verslag

Aad Koster (voorzitter GetOud) te ie voorwoord:

‘Dit publicatie is eentje prachtig muziekinstrument wegens met jawel ie gesprek aan te gaan overheen hoe invulling schenkkan wordt gegeven aan voetlicht, eentje leven lang leren plus aan porties.’

Kiek: GetOud

Enkele uitspraken uit ie rapport:

• Indien ik mijn moeder wieg aantref, is ie veelal eentje pupil diegene dat heeft gedaan.
  • Reeds doet jij er 25 mensen onder te den zorg. Dan nog roepen zij steeds “Geen tijdstip!” Ie is den cultuur.
  • 40% van mijn tijdstip gaat zoals gezin: ‘Dit is noch schoon plus dat is noch was.’
  • Ter eentje beleidsstuk gaan 29 pagina’s overheen den huisbewoner plus 1 overheen den medewerker.
  • Negatieve voetlicht te den media zorgt voordat rep plus stuurroer onder medewerkers.
  • Jij moeten jij bijsluiten onder den belevingswereld van den bewoners, dan maak jij jij noch meer druk.
  • Wij gaan zoals particuliere onderwijsinstellingen indien ROC’s noch meegaan.
  • Ie is goedkoper iemand voordat 36 uur aan te nemen, zowel hoewel heb jij maar 32 uur nodig.
  • Ik vraag mij op mijn stage overheen of eentje half uur appen zowel boekhouding is. Ik zie dat plaatsvinden.
  • Meer mensen erop is noch steevast den soelaas. Ik werkgelegenheid zowel veeleer enkel, jij gaat weliswaar sneller met jawel praten.
  • Zowel wij indien zorgaanbieder kunnen indien ie re nodig is eentje zorgcontract beëindigen.

Gevolgtrekking

Den belangrijkste slotsom diegene GetOud uit ie verslag haalt is dat wanneer wij spreken overheen ‘Den zorg schenkkan huis’ wij noch met den vinger willen wijzen zoals chauffeurs of ie poen, maar dat ie eentje ingewikkeld samenspel is van iedereen diegene te maken heeft met den zorg. Individueel willen wij vanuit onze inherent rol overpeinzen overheen den vraag: ‘Watten schenkkan ik uitvoeren wegens den ouderenzorg te verbeteren?’

Download ie verslag

Meer inlichting

Wilt u meer inlichting? Neem dan voeling op met: Ingrid Meijering 0652 440 410 of Marion Duimel 0648 265 397.
GetOud
GetOud@GetOud.nl