Dankzij orale immunotherapie gedurende kind’s vanaf negen maanden, vermag er hierbinnen tien klas sprake zijn van vrijwel voedselallergievrije generaties, stelt Ted Uurwerk, kinderallergoloog van ie Deventer Ziekenhuis. Zorginstituut Nederland plusteken ZonMW maken 1,7 miljoen vrij voordat vervolgonderzoek.

Nageslacht zijn te hersteld van ene voedselallergie. Dit kun jij penetreren voort zij op vroege ouderdom kleine porties van producten te geven waar zij allergisch voordat zijn. “Te research hebben wij nu ene successcore van nagenoeg 90 procent. Dat is vreemd hooggelegen”, zegt hoofdonderzoeker plusteken kinderallergoloog Ted Uurwerk van ie Deventer Ziekenhuis.

ORKA-studie

Ie betreft resultaten uit den ORKA-studie. Ie Deventer Ziekenhuis trekt erin samen op met ie Reinier den Landgraaf Logement ter Delft, ie Martini Ziekenhuis ter Groningen plusteken ie Emma kinderziekenhuis ter Mokum. Ie Zorginstituut Nederland plusteken ZonMw beschouwen dit studie indien zo’n veelbelovend. Ie heeft daarom 1,7 miljoen euro vrijmaakt voordat ene grootschalig vervolgonderzoek.

Volledig hersteld

“Eentje kleuter wordt noch geschapen met ene allergie tegen voedsel, maar ontwikkelt diegene vaak ter ie eerste levensjaar”, zegt Uurwerk. Nu krijgen koters van zorgverleners ie raadgeving wegens defini producten noch meer leegeten. Uurwerk: “Maar onzerzijds research laat zien dat indien jij kind’s blootstelt aan voedsel waar zij allergisch voordat zijn, zij volledig kunnen hersteld.”

Allergische reactie

Afgelopen klas hebben 35 koters ene treatment gecompleteerd. 32 daarvan kunnen nu alles leegeten zonder schrikachtig te paardenhoeven zijn voordat ene allergische reactie. Plus den score gedurende cashewnoten wasgoed zelfs 12 uit 12.’ Belangrijkste voorwaarde voordat ene effectieve treatment: start zo welp mogelijk. Uurwerk: ‘Wij weten dat gedurende koters van viertal klas plusteken vader den allergie veelal noch meer verdwijnt.

Voedselallergie

“Te onzerzijds research hebben wij koters tussen 9 plusteken 24 maanden behandeld. Dat blijkt dus ene kolossaal goede smaak te zijn geweest.” Honderdtal procent zullen volgens den onderzoekers nooit slagen. Den eerste bijsluiter zijn er echter dat toekomstige generaties vrijwel zonder voedselallergie kunnen opgroeien.