Sinds den tweede week van 2022 ligt ie tal overledenen onder den verwachte sterfte. Daarvoor lagen den sterfte sinds start augustus 2021 erboven plusteken zowel haast elke week buitenshuis ie interval van gewoonlijke fluctuaties, zodat er sprake wasgoed van oversterfte.

Sterfte onder Wlz-zorggebruikers ruwweg identiek

Den sterfte onder mensen diegene zorg ontvingen te ie kader van den Wet langdurige zorg (Wlz), zoals bewoners van verpleeghuizen plusteken gehandicaptenzorginstellingen, bleef op ondergrond van den schatting ruwweg identiek te week 7. Er overleden ruwweg 1 200 Wlz-zorggebruikers, wijd 100 minder dan verwachten. Sinds week 50 van 2021 (medio december) daalde den sterfte onder Wlz-zorggebruikers, sinds den laatste week van 2021 wasgoed er geen oversterfte meer. Vanaf den eerste week van 2022 wasgoed den sterfte lager dan verwachten.

Den sterfte onder den overige populatie nam op ondergrond van den schatting toe te week 7. Er overleden ruwweg 2 200 mensen van den overige populatie, 50 meer dan ie verwachte tal overledenen voordat week 7. Zowel onder dit menigte daalde den sterfte sinds week 50 van 2021. Sinds den eerste week van 2022 wasgoed er geen oversterfte meer plusteken schommelde den sterfte netwerken iets onder den verwachte linie.

Sterfte iets toegenomen onder 65-plussers

Den sterfte onder 80-plussers is te week 7 iets toegenomen ten opzichte van den week ervoor: er overleden zoals schatting 1 950 mensen van 80 schooljaar of pa. Dat zijn er wijd 100 minder dan verwachten voordat dit tijdsperiode. Sinds week 49 daalde den sterfte te dit leeftijdsgroep, plusteken sinds den laatste week van 2021 wasgoed er geen oversterfte meer. Sinds week 3 is den sterfte weer toegenomen, maar ie tal overledenen ligt nog onder ie verwachte niveau.

Onder mensen van 65 totdat 80 schooljaar overleden te week 7 zoals schatting 1 050 mensen, netwerken iets meer dan verwachten. Zowel te dit leeftijdsgroep daalde den sterfte sinds week 49, maar te den laatste weken van 2021 bleef dit ruwweg identiek. Start 2022 daalde den sterfte te dit leeftijdsgroep weer voorts. Sinds week 2 is er geen oversterfte meer onder mensen van 65 totdat 80 schooljaar plusteken schommelt ie tal overledenen rond ie verwachte niveau.

Onder mensen jonger dan 65 schooljaar wasgoed den sterfte te week 7 zoals schatting haast 400, netwerken iets minder dan verwachten. Te dit leeftijdsgroep wasgoed er sinds week 2 geen oversterfte meer plusteken te week 4 zelfs ondersterfte.

Sterfte aan COVID-19 totdat plusteken met september beroemd

Den cijfers overheen den (overheen)sterfte zijn gebaseerd op den berichten overheen ie tal overledenen diegene ie CBS dagelijks van gemeenten ontvangt. Dit berichten bevatten geen kennisgeving overheen den doodsoorzaak. Diegene kennisgeving ontvangt ie CBS zometeen via eentje doodsoorzakenverklaring. Voordat alle overledenen totdat plusteken met september 2021 is den doodsoorzaak beroemd. Volgens dit cijfers overleden 32 408 mensen aan COVID-19 van maart 2020 totdat plusteken met september 2021

Onderbrak: Nationale Zorggids