Ermee reageert Den Vitaal op ie research van den VvAA. Erin schenken 44 procent van den 2.000 ondervraagde zorgverleners aan dat zij den controles op kwaliteit disproportioneel vinden.

Kwaliteit

Den Vitaal heeft dit zorgverleners vitaal identiek. “Mits ie gaat wegens den kwaliteit van den Nederlandse artsen, tandartsen fysiotherapeuten plusteken andere zorgverleners behoort Nederland totdat den wereldtop”, zegt hij tegen ie ANP. “Controles op fraude zijn van bij plusteken nodig, mits ie proportioneel is. Veruit den meeste zorgverleners zijn dat vertrouwen meer dan waard.”

Reserve vereisen

Den kwaliteitseisen diegene onderbrak den wet pretenderen wordt zijn volgens Den Vitaal hooggelegen plusteken “tijdens den inherent branche ter goede handen”. Zorgverzekeraars vind vaak nog aanvullende vereisen te willen stellen. Ie volstaan aan diegene vereisen is dan vaak ene voorwaarde voordat ie krijgen van ene contract of volledige vergoeding van den geleverde zorg.

Lager tarief

“Schenkkan den zorgverlener noch aan den toegevoegd verplichtingen te volstaan? Dan krijgen zij geen contract van den zorgverzekeraar of volgt ene verlaging op den vergoeding van geleverde zorg. Veel zorgverleners nemen noodgedwongen of moegestreden genoegen met ene lager tarief. Te sommige gevallen is den continue toenemende bureaucratie zelfs ene reden wegens vroegtijdig met uitvallen met hun praktijk.”

Vertrouwen

“Met toegevoegd kwaliteitseisen maken zorgverzekeraars ie zorgverleners onnodig moeilijk”, aldus Den Vitaal. “Dat draagt noch tijdens aan betere zorg, ie staat betere zorg zelfs ter den weg. Kwaliteit moeten aan den zorgverlener plusteken den beroepsvereniging wordt overgelaten. Den relatie tussen zorgverzekeraars plusteken zorgverlener moeten op vertrouwen gebaseerd zijn.”