Facebooktwitterlinkedinmail

1 sprokkelmaand 2022 – Totdat plusteken met 4 sprokkelmaand is den week van ie vergeten zuigeling. Tijdens dit dagen wordt reserve voetlicht gevraagd voordat kwetsbare jongeren te Nederland. Er zijn nog immer teveel koters diegene opgroeien te eentje onprettige thuissituatie. Zowel koters van ouders met psychische problemen of koters van ouders met verslavingsproblemen (KOPP/KOV) kunnen hieronder vallen. Ie Trimbos-instituut besteedt op verschillende wegen voetlicht aan dit menigte koters. Ontdek watten wij kunnen bezegelen voordat professionals diegene met dit koters werken.

Kopstoring: kennisoverdracht plusteken vorming voordat jongeren
Voordat jongeren diegene opgroeien met eentje pa met psychische of verslavingsproblemen hebben wij den webstek Kopstoring.nl ontwikkeld. Hier kunnen KOPP/KOV kennisoverdracht oplezen, via eentje e-mailservice vragen stellen aan eentje kenner, of meespelen aan eentje online groepscursus. Deelneming is geheel anonimiseren plusteken kosteloos. Professionals kunnen jongeren diegene behoefte hebben aan kennisoverdracht of eentje online aanbod zoals dit webstek verwijzen. Dit webstek bestaat alhoewel nagenoeg 20 schooljaar. Tijden zijn veranderd, plusteken wij merken dat den naam ‘Kopstoring’ eentje negatieve connotatie schenkkan hebben. Daarom deden wij staart vorig schooljaar eentje oproep wegens te stemmen op eentje nieuwe plusteken originele naam voordat dit webstek plusteken vorming. Weldra wordt dit, samen met den vernieuwde webstek, bekendgemaakt.

KopOpOuders: kennisoverdracht plusteken vorming voordat ouders
Nipt indien Kopstoring.nl wordt zowel KopOpOuders.nl dit schooljaar vernieuwd. Dit webstek is ontwikkeld voordat alle ouders diegene last hebben van stress, psychische problemen of eentje verslaving. Voorkomen is huis dan hersteld, plusteken met den kennisoverdracht, tips, online (groeps)cursussen, raad plusteken ervaringsverhalen van andere ouders kunnen psychische problemen tijdens hun koters wordt voorkomen. Te dit voorjaar wordt ie uitwendig van KopOpOuders.nl te eentje opzienbarend jasje gestoken plusteken wordt den teksten geüpdate, zodat dit onder andere zowel makkelijker op mobiele toestellen bekeken schenkkan wordt. Professionals kunnen ouders met psychische plusteken/of verslavingsproblemen voordat kennisoverdracht of eentje online ondersteuningsaanbod zoals dit webstek verwijzen.

Beeldverhalen: psychische problemen te begrijpelijke taal
Ie Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP) maakt voorlichtingsmateriaal overheen psychische problemen inzichtelijk voordat laaggeletterde jongeren plusteken jongeren met eentje migratieachtergrond. Dit doet zij doorheen middel van beeldverhalen plusteken bijbehorende animaties. Te samenwerkingsverband met ie Kenniscentrum KJP uitbouwen wij twee beeldverhalen wegens inzichtelijk te beeld te brengen tijdens jongeren watten den psychische of verslavingsproblemen tijdens den pa(s) bezegelen voordat henzelf plusteken voordat hun gezin. Zodra dit beeldverhalen online staan willen wij jullie vragen dit beeldverhalen zoveel mogelijk onder KOPP/KOV jongeren te verspreiden.

Buitenshuisproject: opvang plusteken (sport)activiteiten
Den afgelopen drietal schooljaar is te tien verschillende gemeenten ie Buitenshuisproject indien pilot geïmplementeerd. Ie project richt zichzelf op ie verminderen van stress tijdens KOPP/KOV plusteken tijdens koters van ouders met eentje verstandelijke restrictie (KVBO) doorheen onder andere eentje tal uur vanaf week opvang, BSO of eentje andere activiteit voordat zij te regelen. Ie doelwit is wegens ie welzijn van dit koters te verbeteren plusteken psychische problemen op latere ouderdom te voorkomen. Professionals plusteken gezinnen zijn hevig positief overheen dit werkmethode. Ie project is terwijl gecompleteerd plusteken op fundament van den ervaringen diegene lopend ie project zijn opgedaan verschijnt er straks eentje hulpbetoon voordat gemeenten diegene den werkmethode diegene wij te ie Buitenshuisproject hebben tweedehands zowel willen wedden te hun gemeenten. Dit hulpbetoon schenkkan professionals promoten wegens ie Buitenshuisproject op te zetwerk hierbinnen hun inherent gemeente.

KOPP/KOV research
Weldra zullen wij eentje vernieuwde kennisagenda KOPP/KOV opstellen te voortzetting op den kennis- en implementatieagenda diegene start 2020 gepubliceerd is, indien leidraad voordat onze onderzoeksactiviteiten. Dat doet wij samen met alle betrokkenen, waaronder professionals (via ie Landelijk Platform KOPP/KOV), beleidsmakers, onderzoekers én KOPP/KOV plusteken hun ouders. Research waar wij op dit ogenblik tijdens betrokken zijn, is bijvoorbeeld den MARIO-studie, waarin onderzoek wordt gedaan zoals stemming plusteken veerkracht tijdens koters van ouders met psychische problemen. Daarnaast zijn wij recentelijk samen met ie Sinai Centrum eentje research gestart zoals eentje ‘blended’ versie van KopOpOuders Zelfhulp voordat ouders met PTSS.

Update werkplannen KOPP/KOV preventiegroep
Er is veel vraag zoals werkplannen voordat eentje KOPP/KOV preventiegroep voordat jongeren tussen den 12 plusteken 25 schooljaar oud. Den standaard werkplannen diegene nu voordat dit doelgroep vacant zijn, ‘Pubergroep’ plusteken ‘Tienergroep’, zijn helaas stoer verouderd. Te 2022 gaan wij daarom, te samenwerkingsverband met leden van ie Landelijk Platform KOPP/KOV én den doelgroep zelf, aan den slag met eentje grondige update van dit werkplannen. Dit werkplannen ondersteunen professionals tijdens ie uitvoeren van KOPP/KOV preventiegroepen.

Meer over de week van het vergeten kind>>

Rivierbron: trimbos.nl

Dit tijding is 388 keer lezen.

Facebooktwitterlinkedinmail