Waarna er ter 2019 ene Google Huis worden neergezet ter ene woonhuis van Visio, reageerden cliënten meteen geestdriftig. Met den Google Huis kregen zij toegang totdat ene wereld van inlichting omdat zij opeens van alles zelfstandig op konden zoeken. Ie toestel bleek ene geschikt redmiddel voordat cliënten wegens mee te spelen, maar werkelijke spellen voordat dit doelgroep bestonden nog noch. Daarginds priv den cliënten zelf verandering ter te brengen. Zij bedachten trio spelconcepten voordat Google Huis plusteken één spel dat gespeeld vermag wordt met ene Pillo-spelcomputer.

Omdat den cliënten vanaf ie start betrokken waren, zijn den spellen helemaal afgestemd op hun belevingswereld plusteken vaardigheden. Met den spellen hebben mensen met ene visuele plusteken verstandelijke restrictie den potentie wegens zelfstandig ene spel te spelen. Den spellen dragen ermee via aan den zelfredzaamheid plusteken ie zelfvertrouwen van den cliënten. Verschillend dan via reguliere dagbesteding gaat ie noch wegens ontwikkeling of nuttig bezig zijn, maar wegens ene zonnig plusteken ontspannen tijdverdrijf.

Alle ontwikkelingsniveaus

Den spellen voordat Google Huis verschillen ter probleem plusteken zijn daardoor geschikt voordat haast alle ontwikkelingsniveaus. ‘Schatzoeker & ie monster’ is ie uiterst uitdagende spel. Ter dit spel, den eerste multiplayer spel óóit ontwikkeld voordat Google Huis, speel jou tegen jawel. ‘Ronja plusteken den piraten’ is ene interactief hoorspel, waarbij jou voorts komt ter ie vertelsel ingevolge vragen te beantwoorden. Ie uiterst toegankelijk is ‘Raad ie sound’. Ter dit spel raden toneelspelers welk sound zij horen, ingevolge met ja of nee te responderen. Met indien bijzondere feature dat toneelspelers zelf klanken kunnen toevoegen aan ie spel.

Ie interactieve hoorspel voordat den Pillo-spelcomputer wordt gespeeld met ene spelconsole ter den vorm van ene zoenen. Den zachte spelconsole van Pillo reageert op gebaar plusteken aanraking, waardoor den spellen geschikt zijn voordat mensen voordat wie gewone controllers te ingewikkeld zijn. Ie Piratenspel bestaat uit twaalf hoofdstukken plusteken vermag op trio niveaus gespeeld wordt. Cliënten bedachten zelf ie piratenthema plusteken den personages van ie spel: scheepsgezagvoerder Sam, papegaai Rocco plusteken zeerover Zwartbaard. Zowel bedachten zij zelf den riskeren diegene zij beleven.

Voort: Nationale Zorggids
Plaatje: Koninklijke Visio