Verpleegkundigen behandelen een coronapatiënt op de cohort-afdeling in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Foto: ANP

Het gepresenteerde coalitieakkoord biedt geen oplossing voor het groeiende tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden, terwijl dat dé grootste uitdaging is in de zorg, schrijft V&VN. ‘Weliswaar zeggen VVD, D66, CDA en ChristenUnie dat werken in de zorg aantrekkelijker moet worden, maar ze trekken er geen extra geld voor uit.’

Urgentie ontbreekt

Voor verpleegkundigen en verzorgenden is het regeerakkoord daarmee een grote teleurstelling’, aldus de beroepsvereniging. V&VN-voorzitter Bianca Buurman: ‘Commissie na commissie adviseert het kabinet om fors te investeren. In de waardering, arbeidsvoorwaarden, zeggenschap en mogelijkheden voor scholing van verpleegkundigen en verzorgenden.

Anders krijgen we de grote uitval en uitstroom van verpleegkundigen en verzorgenden niet gestopt. In het afgelopen jaar is na een eenmalige en beperkte investering door deze coalitie steeds gezegd: ‘Dit is nog maar het begin, de rest is aan een volgend kabinet’.

En nu lopen de vier partijen wéér weg van hun verantwoordelijkheid. Elk gevoel van urgentie lijkt ook bij de doorstart van de coalitie te ontbreken. Daar spreekt geen nieuw elan uit.’

Salaris

Ook de vakbonden in de zorg zijn teleurgesteld. Met name omdat het nieuwe kabinet niets extra doet voor het salaris van zorgpersoneel. NU’91 is ‘ontsteld’ over het nieuwe coalitieakkoord. ‘Het afgelopen anderhalf jaar is meer dan ooit duidelijk geworden wat het belang is van goede zorg, maar blijkt dit allesbehalve uit het akkoord.’

Volgens NU’91-voorzitter Stella Salden wordt de urgentie van de problemen in de zorg nog steeds niet gezien in de politiek. In het coalitieakkoord staat dat werken in de zorg aantrekkelijker moet worden en dat daarom de salarissen zijn verhoogd. ‘Het is alleen jammer dat verzorgenden en verpleegkundigen hier zelf nog maar weinig van hebben gemerkt’, zegt Salden.

Door het grote tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden, het gebrek aan waardering, de te hoge werkdruk en een salaris dat niet in verhouding is, vertrekken mensen volgens haar steeds vaker uit de zorg.

CNV Zorg stelt dat het werk aantrekkelijker gemaakt moet worden door personeel net zo te belonen als in vergelijkbare beroepen in andere sectoren. ‘Het is zeer de vraag of alleen inzet op verbetering van de kwaliteit van werk zelf, effect heeft op de personeelstekorten’, zegt Daniëlle Woestenberg, voorzitter van de zorgbond. Ze vindt het wel verstandig dat er meer wordt ingezet op verbetering van het zorgstelsel en bevordering van de algehele gezondheid van de samenleving.