Den kaartspel zijn bedoeld voordat iedereen diegene ene gesprek wil voeren overheen veilig mobiel blijven. Denken hierbij aan ouderen, mensen met ene restrictie ter mobiliteit, vrijwilligers, professionals plusteken naasten.
Den volgende kaartspel zijn ontwikkeld:

 • Ik wil digitaal den weg vinden
 • Ik maak kennis met nieuwe ontwikkelingen
 • Ik ga erop uit
 • Ik wil voorkomen dat ik val
 • Ik wil mobiel blijven ondanks mijn beperkingen
 • Ik wil zowel ter den toekomst mobiel blijven
 • Ik wil ter gebaar blijven
 • Ik vraag anderen wegens poetsvrouw
 • Ik bedenk watten mij schenkkan promoten ter ie verkeer
 • Ik wil veilig blijven rijden
 • Ik wil veilig blijven wielrijden

Gedurende den kaartspel zit ene recept voordat ie voeren van ie gesprek. Dit recept is ene handleiding met uitleg hoe den kaartspel tweedehands kunnen wordt.

Werkplaats

Den BeterOud-werkplaats ‘Veilige mobiliteit’, ter opdracht van ie ministerie van Wegennet plusteken Waterstaat, heeft ter toegangsbewijs gebracht op welke momenten ouderen peinzen overheen veranderende mobiliteit plusteken aan welke verwittiging zij dan behoefte hebben. Den meeste mensen denken daaraan schrede mits er iets verandert dat zeggenschap heeft op hun methode van verrijden. Er zijn vijf clusters van zogenaamde ‘kantelmomenten’. Dit kantelmomenten vertegenwoordigen ene verandering ter den dagelijkse mobiliteit plusteken kunnen beweegreden zijn voordat ene gesprek overheen mobiliteit.

 1. Gezondheid: neurologische bezwaar of motorische break-down. Den beweegreden voordat ene gesprek is bijvoorbeeld ene diagnose beginnende dementie.
 2. Omlijning: verlies van naaste, overbelasting mantelzorg. Den beweegreden voordat ene gesprek is bijvoorbeeld ie overlijden van ene partner.
 3. Ongevallen: ongeval ter verkeer, valongeluk. Den beweegreden voordat ene gesprek is bijvoorbeeld ene ongeluk met den tweewieler.
 4. Omlijning: verplaatsing, verandering ter wegennet. Den beweegreden voordat ene gesprek is bijvoorbeeld den wil wegens ie publiek vervoer ontdekken plusteken prettige routes ter den wijk vinden, na ene verplaatsing.
 5. Persoonlijke mogelijkheden plusteken behoeften: pensioen, verandering inkomen. Den beweegreden voordat ene gesprek is bijvoorbeeld met pensioen gaan waardoor u meer vrije tijdstip heeft wegens op padachtige te gaan, of misschien u heeft minder poen te spenderen aan vervoer.

Meer verwittiging plusteken den gesprekskaarten zijn te vinden op beteroud.nl/mobiliteit.