Ter Lekkerkerk gaat weldra eentje unieke mbo-opleiding voordat mensen met eentje licht verstandelijke restrictie (LVB) van start. Den vorming mbo-entree voordat helper plant, dier of milieu plusteken helper horecavoeding of voedingsindustrie niveau 1 wordt verzorgd vanwege Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard (SDK) plusteken Yuverta. Dit meldt RTV Krimpenerwaard.

Leraren Yuverta plusteken praktijkbegeleiders van SDK zullen den leerlingen ter eentje speciaal ingericht klaslokaal loodsen. Zij krijgen praktijkgerichte opdrachten wegens uit te voeren. Dit praktijkwerkzaamheden vallen in den dagbestedingsprojecten van SDK. LVB-studenten volgen tenminste 200 uur lesuur plusteken den beroepspraktijkvorming omvatten tenminste 610 uur.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Den dagbestedingsprojecten van SDK zorgen ervoor dat mensen met eentje LVB kunnen meedraaien ter den samenleving. Iedereen krijgt daarin den potentie wegens zichzelf te uitbouwen plusteken voordat sommigen betekent dat eentje mbo-opleiding niveau 1 diegene daarbij past.

Den introductiedag is op 22 schrikkelmaand 2022 plusteken den eerste schooldag  op dinsdag 8 maart 2022.

Voort: Nationale Zorggids