Ie tekort aan zorgstages is ene klas tijdstip gehalveerd. Te januari van dit klas wasgoed er ene tekort van 1.800 stages te den zorg, blijkt uit cijfers van den Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Koophandel (SBB). Ene klas geleden ging ie nog wegens 4.235 te weinig stagemogelijkheden. Zowel binnenshuis den bredere sector Zorg plusteken Welzijn is eenzelfde ontwikkeling te zien. Ie tekort van 6.700 stages van ene klas geleden is afgenomen zoals 3.000 vorige maand.

Belangrijkste probleem binnenshuis den sector Zorg plusteken Assisterende gezondheidszorg is ene tekort aan voldoende begeleiding plusteken ene krapte aan tijdstip. Dit studenten paardenhoeven noch vanaf se studievertraging op te stappen. Onderwijsinstellingen plannen zo mogelijk den stage op ene zometeen uur te den vorming. Of studenten uitvoeren kennis plusteken vaardigheden op via praktijkopdrachten of simulaties.

Actieplan

Te ie voorjaar van 2020 presenteerde SBB ene actieplan wegens stages plusteken leerbanen op ie mbo te beschermen. Beroepsonderwijs plusteken zakenwereld willen hiermee schooluitval plusteken ene verhoging van den (jeugdigheid)werkloosheid zoveel mogelijk voorkomen