Ruwweg 97 procent van den Nederlandse bloeddonoren heeft antistoffen tegen ie coronavirus. Dat heeft bloedbank Sanquin gemeten te den uiterst recente studies. Den meeste van diegene antistoffen zijn verguld om vaccinatie. Mensen diegene zijn gevaccineerd én eentje keer zijn besmet met ie coronavirus hadden den meeste antistoffen.

Ontsteking

Mensen bovenin den 60 schooljaar hadden minder antistoffen dan mensen beneden den 40. Zeker te den leeftijdsgroepen diegene AstraZeneca of Janssen kregen, zijn minder antistoffen gemeten te december. Jongeren van 18 totdat plus met 24 schooljaar hebben vaker eentje ontsteking meegemaakt dan den andere leeftijdsgroepen. Bloedbank Sanquin deed totdat september 2021 research zoals den tegenwoordigheid van antistoffen tegen ie coronavirus plus deed weer eentje opmeting van antistoffen te donors te december. (ANP)