Tijdens den Slimme Zorgestafette deelt Bonfrer op 8 schrikkelmaand via eentje webinar belangrijke lessen plus ervaringen – positief plus ontkennend – diegene Omring heeft opgedaan met den toepassing van smart glasses. Vergelijkbare ervaringen deelt Jan-Kees Wijnen, snelheidsduivel tijdens zorgaanbieder tantelouise, te eentje wetsartikel overheen smart glasses te edtitie 1 van ICT&health, diegene op 18 schrikkelmaand verschijnt.

Inzet zorgtechnologie bepalend

Den inzet van zorgtechnologie plus e-health is zeker nu intact bepalend, vindt Bonfrer. “Den arbeidsmarkt te den zorg staat onder druk, terwijl den zorgvraag toeneemt. Daarom loeren wij mits Omring: hoe kunnen wij den zorg slimmer organiseren? Plus hoe kunnen wij onze medewerkers zo terdege mogelijk ondersteunen plus poepen?”

Eentje smaakvol voorbeeld van slimmere zorg noemt Bonfrer den smart glass, eentje bril met ingebouwde microfoon, camera plus internetverbinding. Zo vermag iemand op afstand live meekijken met den zorgprofessional, zoals wondverpleegkundige tijdens eentje verpleger te den wijk. “Natuurlijk, jij kunt zowel beeldbellen met jij iPhone. Maar met den smart glass heb jij jij handen vrij. Dat is eentje sommige situaties eentje voordeel.”

Eerste experimenten geen welslagen

Den eerste experimenten waren geen doorslaand welslagen, vertelt Bonfrer. “Ten eerste bleek den smart glass diegene wij te eerste instantie gebruikten veel nadelen te hebben voordat medewerkers te ie dagelijks gewoonte. Daardoor lieten zij den smart glass te den kastje ligt. Dat hebben wij opgelost vanwege te selecteren voordat eentje ander type bril, zonder aparte app. Maar belangrijker: wij hebben onzerzijds te eerste instantie misschien te veel permitteren leiden vanwege den technologie plus onvoldoende gekeken zoals den behoefte van den zorgprofessionals.”

Reden voordat Omring wegens den methode te veranderen: den praktijk moest leidend zijn, noch den technologie. Vooraf worden ie probleem of den behoefte van den zorgprofessional geïnventariseerd. Bonfrer: “ Te sommige gevallen zullen eentje smart glass toegevoegde waarde hebben. Maar te andere gevallen kun jij huis voordat eentje andere vraag selecteren. Dat zijn wij nu aan ie ontdekken.”

Begeleiding leerlingen

Eentje smaakvol voorbeeld noemt den innovatiebooster den begeleiding van leerlingen. Werkbegeleiders werken zelf zowel te den zorg. Indien zij vergezellen met eentje pupil, zijn zij noch toepasbaar te den zorg. Te den vaak alreeds krappe roosters geen ideale situatie, stelt Bonfrer.

“Watten nou mits wij eentje pool van werkbegeleiders maken, diegene meerdere leerlingen op afstand wegbrengen? Hiervoor kunnen wij zorgcollega’s verwedden diegene bijvoorbeeld wegens fysieke klachten noch te staat zijn zorg te verlenen. Zo kunnen zij hun kattebak aan ervaring weliswaar op eentje mooie methode verwedden. Technologie stelt onzerzijds te staat wegens diegene begeleiding op afstand te geven. Zowel zijn wij aan ie uitproberen met toetsen op afstand.”

Tijdens den Slimme Zorgestafette vertelt Bonfrer in een webinar zowel overheen den pijnlijke lessen uit den pilots met zorgtechnologie. “Want jij leert ie uiterst van spullen diegene noch terdege gaan. Ie is vaak uitproberen plus weer opstarten. Dat porties wij graag met andere zorgorganisaties. Dan paardenhoeven wij noch allen weer ie wiel uit te vinden.”

Lees hier zowel overheen den inzet van smart glasses tijdens zorgaanbieder tanteLouise.

Openingsmanifestatie 2022

Wilt u op 09 mei 2022 zowel zoals den ICT&health Openingsmanifestatie?
Entreekaarten zijn kosteloos maar op is écht op! Dus wacht noch plus meld u snel aan.