Den verkoper gaat stapsgewijs, heeft PFZW permitteren weten: te 2024 belegt ie dolletjes nog te bedrijven “diegene ene overtuigende plusteken verifieerbare energietransitie hebben ingezet te linie met ‘Parijs’. PFZW hanteert hierbij ene doelstelling van 1,5 graad op totaalportefeuille-niveau.”

Toenemende zorg overheen klimaatverandering, plusteken den rol diegene den fossiele energiesector daarbij speelt, leidt totdat ene verdere verbetering van ie beleggingsbeleid van PFZW. Afgelopen jaren heeft ie pensioenfonds met welslagen den CO2-voetafdruk van den aandelenportefeuille gehalveerd ingevolge verkoper van belangen te den uiterst energie-intensieve ondernemingen.

“Ie bestuur van PFZW voelt ene omvangrijke verantwoordelijkheid wegens den pensioenpremie van onze drietal miljoen deelnemers zo te te zetwerk dat hun poen inderdaad rendeert plusteken tastbaar bijdraagt aan ene leefbare wereld”, aldus Kellermann.

Inmanen PFZW

PFZW heeft den volgende reclameren: ondernemingen willen nu reeds ene reductiedoelstelling voordat den uitstoot van broeikasgassen hebben, verschillend wordt er noch langer te belegd plusteken voordat staart dit klas willen zij zichzelf verstaanbaar committeren aan ‘Parijs’.

Ondernemingen diegene zichzelf committeren aan ‘Parijs’, willen uitwendig volgend klas ene “overtuigende plusteken verifieerbare tactiek met doelstellingen voordat hun klimaattransitie hebben opgesteld”, met doelstellingen diegene overeenstemmen met ‘Parijs’. Zonder zo’n tactiek komen zij te 2024 noch langer voordat investering te aanmerking.

Ie uitsluitingenbeleid ten identiteit van steenkool plusteken teerzand wordt aangescherpt. Belangen te ondernemingen diegene voordat hun omzet meer dan 5 procent onzelfstandig zijn van den vervaardiging van steenkool of meer dan 1 procent van teerzand, wordt verkocht. Vroeger lig den uiterste onder respectievelijk 30- plusteken 10 procent.