Op het platform Free Learning kunnen zorgmedewerkers meer dan 40 gratis e-learning modules volgen over praktische zaken als: manoeuvreren, steunkousen, verzorgend wassen en mondzorg. Maar ook over grenzen stellen, hoe krijg ik mijn collega’s mee en goed communiceren in de zorg.

Ga naar Free-learning en bekijk alle e-learnings

Certificaat en accreditatie 

logo accreditatie v&vnDe e-learnings doe je op de werkplek of thuis op de bank. Je hoeft je niet voor te bereiden. Als je een module hebt gehaald kun je een certificaat op naam downloaden (gratis). Daarnaast kun je nu voor 29 Free-Learning modules een V&VN accreditatiepunt halen. Daar zijn € 4,- administratiekosten aan verbonden per module. Je herkent deze e-learnings aan het accreditatielogo van het Kwaliteitsregister V&V. Recent zijn er weer zes modules geaccrediteerd:

  • Wetgeving en Financiering ouderenzorg
  • Groei-wijzer
  • Steunkousen
  • Zelfredzaamheid
  • Hoe krijg ik mijn collega’s zo ver?
  • Manoeuvreren

40 gratis e-learnings met actuele kennis

Het Free Learning platform, met 40 vrij toegankelijke e-learnings, is door LOCOmotion en Vilans gelanceerd. Maandelijks maken 30.000 mensen er gebruik van. Bekijk alle 40 gratis e-learnings
Vernieuwde e-learnings

De e-learnings worden regelmatig geupdate. Deze e-learnings zijn dit jaar vernieuwd: 

e-learning steunkousenE-learning Steunkousen 

Als zorgverlener of mantelzorger help je cliënten bij het aan- en uittrekken van steunkousen. Maar hoe doe je dat goed? Waar moet je allemaal op letten? In deze vernieuwde e-learning leer je de basisprincipes van het ergonomisch aan- en uittrekken van steunkousen. 

Lees meer over de e-learning steunkousen op Zorg voor Beter 

E-learning Manoeuvreren 

Als zorgverlener ben je aan het tillen en rijden van bijvoorbeeld etenskarren en bedden. Je kunt hierdoor rug-, nek-, schouder- en knieklachten oplopen. Bereid je daarom goed voor op de basisprincipes van ergonomisch rijden met bedden en karren. In deze e-learning leer je alles over hoe je goed moet manoeuvreren met ‘rollend materiaal’. 

Lees meer over de e-learning manoeuvreren op Zorg voor Beter

E-learning Zelfredzaamheid 

Het stimuleren van zelfredzaamheid bij de cliënt is een steeds belangrijker onderdeel van het werk van zorgmedewerkers. In de vernieuwde e-learning leer alles over het belang van zelfredzaamheid en hoe je jouw cliënten kunt begeleiden naar meer zelfredzaamheid.

Lees meer over de e-learning zelfredzaamheid op Zorg voor Beter

Hoe krijg ik mijn collega’s zover?

Soms wordt op een afdeling iets gedaan ‘omdat het altijd zo gedaan wordt’. Deze gratis e-learning gaat over hoe je met je team verbeteringen in de manier van werken kunt doorvoeren. De e-learning is heel praktisch.
Lees meer over de e-learning Hoe krijg ik mijn collega’s zover? op Zorg voor Beter