Het is een misverstand dat incontinentie bij het ouder worden hoort. Preventie van incontinentie en de zorg aan incontinente cliënten kan nog op veel punten verbeterd worden. Als zorgverlener kun je incontinentie helpen voorkomen. Hoe? Dat leer je in de nieuwe Free Learning module ‘Incontinentie Preventie’.

Functionele incontinentie

In deze module draait het om ‘functionele incontinentie’. Dat is een vorm van incontinentie, die wordt veroorzaakt door onvoldoende mobiliteit, verminderde motorische of cognitieve vaardigheden. Of simpelweg door omgevingsfactoren zoals te weinig toiletten of een niet goed toegankelijk toilet. Verreweg het grootste deel van de cliënten in de langdurige zorg heeft last van deze vorm van incontinentie.Volg de module en lees wat je kunt doen om ongewenst urineverlies te voorkomen. 

Volg de module Incontinentie Preventie op www.free-learning.nl

Gratis e-learnings met certificaat

Alle free-learning modules zijn gratis, voor iedereen en overal toegankelijk. Je maakt je module op je werkplek of thuis op de bank en je hoeft je niet voor te bereiden. Na iedere vraag volgt een toelichting. Als je 80% van de vragen van een module goed hebt beantwoord, kun je een certificaat printen (gratis) en soms een accreditatiepunt aanvragen (€ 4,-). Score niet gehaald? Herhaal de module zo vaak je wilt. Klik op een module en je kunt direct beginnen. Free-learning is een intiatief van LOCOmotion en Vilans. De module iover incontitentie is gefinancierd door Allyoucanlearn. 

Naar de website free-learning.nl