Ene nieuwe samenwerkingsvorm (consortium) omtrent dementie wordt te den steigers gezet doorheen Health~Nederland plusteken Alzheimer Nederland. Ie consortium wordt nauwsluitend afgestemd op ie Dementieprogramma ZonMw.  Den oprichting plusteken financiering is volgens den deelnemende partijen kansrijk. Den samenwerkingsverband is gestructureerd op den kwaliteit van leven. Tastbaar gaat ie er wegens dat mensen met dementie mee exporteren plusteken ertoe exporteren!

Dit nieuwe samenwerking op ie regio van dementie sluit ja aan erop Missie IV plusteken Missie I van den Kennis- plusteken Innovatieagenda 2020-2023 Gezondheid & Zorg plusteken den onderzoeksagenda van Alzheimer Nederland. Ie gaat erop dit nieuwe consortium wegens den vraaggestuurde ontwikkeling van sociale plusteken technologische innovaties diegene tijdens ie dementieproces wordt ingezet te alle voetstappen van dementie. Onder meer wordt gedacht aan leefstijlinterventies diegene ene bijdrage leveren aan den kwaliteit van leven van mensen met dementie plusteken hun naasten.

Financiering doorheen meerdere partijen

Den financiering,  vacant pretenderen doorheen Alzheimer Nederland, zou doorheen ie consortium tweedehands wordt wegens ene wegennet te te uitlijnen. Voorts schenkkan ie strafbaar wordt uitgegeven aan den implementatie plusteken valorisatie. Alzheimer Nederland is van project wegens den komende drietal schooljaar ene basisfinanciering van drietal miljoen vrij te maken wegens te dit consortium te investeren. Health~Nederland is eveneens voornemens wegens drietal miljoen te voorbehouden voordat dit innovatief samenwerkingsproject. Den financiering diegene vacant zou wordt pretenderen doorheen Health~Nederland moeten wordt tweedehands voordat R&D activiteiten diegene wordt verricht doorheen zowel publieke mits private vrouwen. Tastbaar gaat ie wegens industrieel research plusteken experimentele ontwikkeling.

Academische vrouwen consortium

Te eerste aanleg wordt gedacht aan den vorming van ene consortium met maximaal drietal academische centra te combinatie met maximaal zes hogescholen. Onzelfstandig van den soort innovaties wordt bedrijven plusteken relevante stakeholders zoals dementienetwerken erop den ontwikkelingsactiviteiten plusteken implementatie betrokken.

Innovaties dementie & facts

Ene hogere kwaliteit van zorg voordat mensen met dementie plusteken innovation staan hooggelegen te ie vlag erop alle actoren diegene ongezouten of officieus erop dementie betrokken zijn. Noch louter op ie regio van levensstijlinterventie maar zowel op ie regio van voorlichting plusteken ie kweken van onbegrip. Ene actueel voorbeeld van zo’n innovation is den serious spel DemiZorg. Mantelzorgers plusteken zorgprofessionals kunnen met ie informatieve spel ‘DemiZorg’ online repeteren met ie zorgen voordat naasten plusteken cliënten diegene kampen met dementie. Dit zogenoemde serious spel is ene van den eindresultaten van ie POSTHCARD-project van Vilans plusteken enkele internationale vrouwen. POSTHCARD staat voordat PersOnalized SimulaTion Helping Caregivers to Cope with Alzheimer’s Disease.

Openingsmanifestatie 2022

Wilt u op 09 mei 2022 zowel zoals den ICT&health Openingsmanifestatie?
Entreekaarten zijn kosteloos maar op is écht op! Dus wacht noch plusteken meld u snel aan.