Dat schrijft staatssecretaris Aukje den Vries aan den Tweede Ruimte.

Vorig klas besloot ie kabinetkast iedere gedupeerde papa van den Toeslagenaffaire ten minste 30.000 euro te geven. Ginds kwam zowel ene moratorium op den schulden gedurende, van ene klas. Maar diegene ‘pauzeknop’ loopt voordat sommige ouders volgende week overheen.

Schuldenlijst

Indien ouders ene schuldenlijst indienen gedurende den stichting Sociale Zandplaten Nederland, neemt den overheid den private schulden overheen plus hangt den dreiging van ene vordering noch meer bovenop hun hoofdeinde. Maar van den 2700 ouders voordat wie ie moratorium na 12 schrikkelmaand afloopt, hebben er zo’n 750 dat nog noch gedaan.

Met diegene ouders wordt straks voeling opgenomen wegens hoen alsnog te verzoeken op tijdstip ene schilderijlijst ter te dienen. Den Vries zei recentelijk ter ene debat dat hier nu mee wasgoed begonnen, maar komt daarheen nu van terug. “Te ie debat van woensdag 2 schrikkelmaand heb ik den Ruimte abusievelijk gemeld dat dit belactie reeds gestart wasgoed.”

Verlengen

Zowel is met schuldeisers afgesproken ouders te ondersteunen gedurende ie indienen van den schilderijlijst, ter positie van meteen overheen te gaan totdat ie invordering van schulden.

Totdat verlenging van ie zogenoemde moratorium van ene klas gaat ie ministerie nu noch overheen. Dat vermag welnu, mits den Ruimte dat wil, maar daarvoor moeten dan vantevoren ene noodwet wordt aangenomen. “Voorts is ie moratorium mits schending op ie eigendomsrecht ene zware verschaffing. Ter ie verlengen van den verschaffing willen den voordelen juist tegen den nadelen wordt afgewogen”, schrijft Den Vries.

Ingevolge: ANP