Research toont aan dat eentje goede mentale gezondheid van adolescenten fundamenteel is voordat hun ontwikkeling plusteken leren. Wegens den mentale gezondheid van leerlingen te stimuleren, willen scholen daarom meer bieden dan enkel ie opleiden van academische vaardigheden plusteken kennis. Dat meldt ANP Expert Support.

Hoe kunnen positieve psychologische schoolinterventies eentje rol spelen ter ie stimuleren van den mentale gezondheid van adolescenten? Plusteken schenkkan ie gewoonte van mindfulness ter combinatie met sterke kanten ie welbevinden van leerlingen stimuleren plusteken psychologische problemen verminderen? Anne Kennes verdedigt op vrijdag 11 schrikkelmaand 2022 wegens 16.00 uur haar proefschrift ‘Growing up, Minding Your Strengths: Development and Efficacy of a Schoolgebouw-based Positive Psychology Intervention’ aan den Open Universiteit ter Heerlen.

Schoolinterventie “Think Happy – Be Happy”

Ie proefschrift van Anne Kennes is gestructureerd op den rol diegene positieve psychologische schoolinterventies spelen ter ie stimuleren van den mentale gezondheid van adolescenten. Zij onderzoeken den effectiviteit plusteken ie veranderingsmechanisme van eentje schoolinterventie gebaseerd op mindfulness plusteken sterke kanten, namelijk “Think Happy – Be Happy”. Dit schoolinterventie heeft totdat doelwit den mentale gezondheid van adolescenten te stimuleren.

Duurzame praktijk gestructureerd op den mentale gezondheid

Den mentale gezondheid van adolescenten heeft resultaten voordat hun ontwikkeling plusteken hun leren. Scholen staan ter den toekomst voordat den uitdaging wegens eentje kosteneffectieve plusteken duurzame praktijk te realiseren, waarbij ie stimuleren van den mentale gezondheid van adolescenten geïntegreerd wordt met ie opleiden van academische vaardigheden plusteken kennis. “Think Happy – Be Happy” schenkkan hierin eentje rol spelen. Dit op mindfulness plusteken sterke kanten gebaseerde schoolinterventie heeft den potentie ie welbevinden van leerlingen te stimuleren. Daarnaast vermindert den methode peer-gerelateerde problemen plusteken aandachtsproblemen.

Om: Nationale Zorggids