Wat levert de Lerende Praktijk jullie op?

Adviseurs van Vilans begeleiden jullie en andere zorgorganisaties bij het opzetten van een [Ont]regelaanpak passend voor jullie organisatie. Vanuit [Ont]regel de Langdurige Zorg is veel kennis en zijn praktische tools en oplossingen ontwikkeld om te benutten in dit traject.

Op basis van de ontregelvraag van jouw organisatie kijken we samen welke tools en oplossingen daarop aansluiten en op welke manier. Ook kijken we waar mogelijk nog nieuwe instrumenten nodig zijn die we samen kunnen ontwikkelen. Zo verminderen we de regeldruk in jullie organisatie en verhogen we het werkplezier van de professionals. 

Hoe werkt het?

In totaal zijn er zeven contactmomenten. Tijdens drie groepsbijeenkomsten delen de deelnemende zorgorganisaties hun geleerde lessen, goede voorbeelden, ontwikkelingen, dilemma’s en tips om elkaar verder te helpen en te inspireren.

In de vier individuele bijeenkomsten werken jullie met een Vilans-adviseur aan het passend maken van de ontregelaanpak bij jullie organisatie. Zo hebben jullie straks een ontregelaanpak waarmee jullie direct aan de slag kunnen! 

  • Wanneer: van april tot november 2021
  • Voor wie: een team van drie tot vijf mensen uit jouw organisatie neemt deel: naast een zorgprofessional, bijvoorbeeld een kwaliteits- of beleidsmedewerker, teamleider, medewerker leren en ontwikkelen, manager of een ICT-medewerker.
  • Tijdsinvestering: in totaal 20 tot 25 uur per persoon.
  • Deelname is kosteloos.  

Meld je nu aan!  

Wil jouw organisatie meedoen aan de Lerende Praktijk? Stuur een mail naar minderregeldruk@vilans.nl. We nemen contact met je op. Mocht je eerst nog een vraag hebben, laat het ons weten.