Ter verduidelijking: waarna ik lopend mijn laatste schooljaar coschappen actief betrokken wasgoed te ie toenemen van ene verrassend huisartsenconcept, heb ik veel met artsen plus zorgondernemers gesproken. Ik vond ie ontzettend leerzaam plus waardevol wegens ter ie ontwikkelproces van ene verrassend concept te zitten met experts, gebruikers plus concullega’s.

Sparren plus vastlopen

Indien ik ter ene gesprek vastliep ter mijn ‘elevator pitch’, wist ik ongezouten waar ik nog voetlicht aan moest uitgeven. Dit sparren plus vastlopen gewoonte ik nog steeds indien ik nieuwe ideeën bedenk. Ie werkt voordat mij, maar ik heb ie noch uit ‘den reserveren’, dus beschouw mij even indien n=1.

Tijdens dit sparsessies viel ie mij op dat met den vlucht van den digitalisering zowel den wedstrijd is ontsloten wegens ‘ie lieve zorgplatform’. Ter dit wedstrijd zijn huisartsen, welp, oud, wollig of hip aan ie concurreren met mekaar voordat ie uiterst geschikte podium. Er wordt externe financiering geregeld of er wordt innig ter den hoop getast voordat ene webapplicatie waarbij patiënten ene herhaalrecept module, chatroom plus kenniscentrum totdat hun boeteoplegging hebben. Watten toevallig, den buurman heeft precies idem! Noch louter den ontwikkeling gebeurt iedereen ‘ter house’, den artsen zijn er stuk-voor-stuk van overtuigd dat hun concept feitelijk ie lieve is.

Inherent wiel

Ergens word ik warm van ie enthousiasme plus bevlogenheid diegene totdat stand is gekomen. Zonder dit gedrevenheid plus kennis van zaken is ie uitbouwen van ene podium namelijk ene helse klussen. Jouw vermag zo werkelijk stellen dat den ‘eerste linie’ ene heuse evolutie doormaakt; voort ene survival-of-the-fittest wordt zij gedwongen zichzelf aan te stappen aan den nieuwe omstandigheden. Ie schiet mijns inziens louter ene ietsje voort. Den gevolg is namelijk dat iedereen zo meteen met zijn inherent wiel onder z’n arm praktijk houdt plus den eilandjes noch meer samen willen komen.

Ter den tweede linie stapel ik dat dit verschillend loopt. Er zijn positieve vertellen overheen regionale samenwerkingsverband, zowel tussen ziekenhuizen indien lijnoverstijgend. Weliswaar waarnemen ik zowel kritiek overheen ie summiere kennisdelen den aanwezige mededingers tussen zorginstellingen. Mededingers heeft uitgestrekte impact op den ontwikkeling van product plus procesinnovatie.

Slechtste padachtige

Concurreren op dit thema lijkt mij ie slechtste padachtige dat wij ter kunnen slaan wegens den zorg metterdaad te transformeren. Hoe komt ie weliswaar dat dit overheen den hele zorg dominant is? Is ie dan medicus inherent wegens jou inherent wiel te willen maken (of vatten)? Ter hoeverre speelt mededingers feitelijk ene rol? Of speelt louter den angst voordat mededingers ene rol? Plusteken indien diegene angst ongegrond is, hoe kunnen wij diegene dan wegnemen? Ik ben nieuwsgierig zoals jou reactie, Fenna.

Handgebaar, Manon.

Lees zowel den eerste twee blogs waarin Manon Roest plus Fenna Heyning (STZ) met mekaar ter discussie gaan overheen vernieuwing ter den zorg: Den innovatie-paradox ter den zorg & Ie verschil tussen heelkunde plus genees-kunst.

Openingsmanifestatie 2022

Wilt u op 09 mei 2022 zowel zoals den ICT&health Openingsmanifestatie?
Entreekaarten zijn kosteloos maar op is écht op! Dus wacht noch plus meld u snel aan.