Indien kinderafdelingen van ziekenhuizen ie erbij ene omvangrijke uitbraak van ene ziekte uiteindelijk intact druk krijgen, schenkkan ie Plattelands Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zij promoten wegens patiëntjes zoals andere ziekenhuizen te brengen. Dat moeten den gedrang huis verdelen, plusteken voorkomen dat den zorg vastloopt.

Ie LCPS is haastigheid twee klas geleden, ter den eerste golving van den coronacrisis, opgezet wegens te promoten erbij ie verschuiven van opgenomen coronapatiënten zoals andere regio’s.

RS-virus

Den kinderafdelingen kunnen ie bijvoorbeeld intact druk krijgen voort ie RS-virus. Indien ie zo verafgelegen komt plusteken ouders goedkeuring geven, regelt ie LCPS den hele verplaatsing van vertrek totdat overkomst.

Ie LCPS werkt samen met den Nederlandse Vereniging voordat Kindergeneeskunde. Den voorzitter daarvan, Károly Illy, zegt vrijdag ter ene verklaring: “Voordat zieke nageslacht plusteken hun ouders is dit intact was nieuwsbericht. Weten dat jouw den zorg krijgt diegene jouw nodig hebt óók mits ie druk is ter ie ziekenhuis, is ene hele kalmering.”

Om: ANP