Den zogeheten ‘pre- plusteken post-workout-supplementen’ zijn bedoeld wegens televisiekanaal voordat of televisiekanaal na ie sporten ter te nemen. Zij claimen betere prestaties tijdens ie sporten, omdat gebruikers er meer energie van krijgen. Zowel zullen ie gewoonte ervan leiden totdat ene betere focus plusteken uithoudingsvermogen (pre-workout), of ene huis herstelling na resultaat (post-workout).

Meer gewoonte voort leeftijdsgroep 25 t/m 34 schooljaar plusteken mannen

Ie gewoonte van sportsupplementen wasgoed ie hoogst ter den leeftijdsgroep 25 t/m 34 schooljaar plusteken voort mannen. Uit ie research blijkt noch enkel dat meer mannen dan vrouwen sportsupplementen usances, maar zowel dat zij dat vaker doet plusteken meer verschillende producten innemen. Daarbij geven mannen vaker aan dat zij ter den toekomst van project zijn meer plusteken vaker sportsupplementen te gaan usances plusteken nieuwe producten willen uitproberen.

Ingrediënten van supplementen

Den uiterst voorkomende ingrediënten ter den gebruikte supplementen zijn prote (proteïne), cafeïne, calcium, magnesium, vitamines plusteken creatine. Uit ie RIVM-onderzoek blijkt dat ruwweg één op den zes mensen noch weet welke ingrediënten ter hun sportsupplement zitten. Dit geldt vooral voordat vrouwen plusteken jongeren (15 t/m 24 schooljaar). Ruwweg 10 procent van den producten diegene den ondervraagde sporters usances, bevatte stoffen diegene schadelijk kunnen zijn. Dat geldt vooral voordat producten met veel verschillende ingrediënten. Er schenkkan bijvoorbeeld te veel van één stofdeeltjes ter zitten. Zowel kunnen er wederrechtelijk ingrediënten of doping ter zitten.

Mannen ter dit ouderdom van 25 t/m 34 schooljaar zullen waargenomen kunnen wordt indien risicogroep omdat zij vaker supplementen usances. Uit hun ingaan op den vragen blijkt dat zij vaker riskant rijrichting vertonen. Eronder verstaan wij bijvoorbeeld ie uitproberen van nieuwe producten, van project zijn ter den toekomst vaker of meer supplementen te gaan usances of ie resultaat belangrijker te vinden dan eventuele bijwerkingen.

Bijwerkingen

Meer dan den tweede van den ondervraagde sporters ervaart dat sportsupplementen werken. Voorts ervaart haastigheid den tweede welnu ooit bijwerkingen zoals migraine, slapeloosheid, hartkloppingen plusteken maagklachten. Van den mensen diegene opgehouden zijn, verstrekken 10 procent aan dat bijwerkingen reden waren wegens ermee te uitvallen. Ie gaat hierbij wegens zelf-gerapporteerde bijwerkingen, diegene naderhand zijn nagevraagd.

Tegelijkertijd gewoonte andere middelen

Veel sporters diegene sportsupplementen usances, zuipen regelmatig koffie, energiedrank plusteken/of wijngeest. Somwijlen doet zij dat tegelijk, watten schadelijk schenkkan zijn voordat den gezondheid. Zij kunnen daardoor bijvoorbeeld te veel cafeïne zwelgen. Den meeste mensen vragen zichzelf noch overheen of den combinatie van supplementen plusteken andere middelen schadelijk schenkkan zijn voordat hun gezondheid.

Wegens: Nationale Zorggids