Den samenwerkingsverband tussen HAP Maastricht plusteken Meldkamer Ambulancezorg Limburg is ene koploperproject van ie landelijke programma Met spoed vacant plusteken is mee totdat stand gekomen voort Ambulancezorg Nederland (AZN). Ie afgelopen klas is ene veel van dit projecten van start getogen, zoals te Rotterdam Rijnmond, Zuid-Nederland Zuid, Groningen, Westland-Haaglanden plusteken den Kop van Noord-Nederland.

Meteen vacant

Met ene digitale spoedverwijzing moeten den zorg rond den patiënt sneller georganiseerd wordt, watten den kwaliteit van den patiëntenzorg ten goede komt. Zowel voordat den betrokken zorgverleners zijn er voordelen. Met den vernieuwde spoedmelding stuurt den HAP den uitkomst van den triage plusteken den gegevens van den patiënt digitaal voort. Dit triage plusteken gegevens zijn dan meteen vacant te ie Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) erbij den meldkamer, waar dat voorheen weer ingevoerd moest wordt. Ie verstrekken tijd- plusteken kwaliteitswinst.

Den samenwerkingsverband tussen HAP Maastricht plusteken Meldkamer Ambulancezorg Limburg geeft invulling aan den ambitie te Limburg wegens den (acute) zorg voordat patiënten, slimmer plusteken huis te organiseren, aldus Met Spoed Vacant. Ie streven is dat na implementatie plusteken evaluatie van den techniek plusteken ie veranderingsproces, opschaling zoals andere subregio’s te Limburg gerealiseerd gaat wordt. Den verwachting is dat den zorgaanbieders te ie tweede kwartaal van dit klas den digitale spoedmelding te gewoonte nemen.

Snel relevante gegevens vacant

Onder ie verlenen van spoedzorg zijn te korte tijdstip vaak meerdere zorgaanbieders betrokken. Daarbij gaat ie vaak wegens patiënten diegene voordat dit zorgverleners (nog) onbekend zijn plusteken complexe emoties hebben. Dan is ie van levensbelang dat diegene zorgverleners snel overheen alle relevante patiëntinformatie voorschrijven: gegevens zoals den medische voorgeschiedenis van den patiënt plusteken welke medicatie hij of zij ofschoon tweedehands.

Diegene gegevens wordt nog lang noch immermeer tussen den verschillende zorgverleners uitgewisseld. Staart 2020 ging daarom ‘Met spoed vacant’ van start, met mits doelwit ie versneld implementeren van den richtlijn ‘gegevensuitwisseling huisarts-huisartenpost-ambulancevoorziening-afdeling spoedeisende schoonmaakster’. Voordien te 2020 waren er ofschoon diverse pilots gecompleteerd wegens ene digitale spoedverwijzing tussen HAP plusteken SEH te den praktijk uit te trachten.

Eerste Koploperproject

Den Regionale Ambulancevoorziening Rotterdam-Rijnmond plusteken ie Maasstad Ziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis plusteken Erasmus MC begonnen te april 2021 met ene eerste koploperproject wegens digitale gegevensuitwisseling tussen den ziekenwagen plusteken den departementen Spoedeisende schoonmaakster (SEH) te verbeteren. Den koploperprojecten willen ie uitgangspunt vormen voordat ie versneld beetgrijpen van alle 22 essentiële koppelingen wegens digitaal gegevens uit te wisselen te den acute zorg.

Ter support van den uitrol van dit projecten biedt Nictiz’ implementatieplatform Amigo! nu zowel handvatten. Zorgverleners te den ambulancevoorziening kunnen via ie verhoging ondersteund wordt erbij den implementatie van ie feedbackbericht van den SEH zoals den ambulancevoorziening.

Openingsmanifestatie 2022

Wilt u op 09 mei 2022 zowel zoals den ICT&health Openingsmanifestatie?
Entreekaarten zijn kosteloos maar op is écht op! Dus wacht noch plusteken meld u snel aan.