Kinderopvangorganisaties trachten zoveel mogelijk opvang te blijven bieden tijdens storm Eunice. Zij hopen dat ouders klaargemaakt zijn wegens nageslacht watten voorheen op te halen indien dat nodig is, maar sluiten locaties vooralsnog noch, zo blijkt uit ene rondgang van ANP. Verschillende scholen sluiten vrijdag wegens den storm, diegene vooral ter ie westen van ie land onbeheerst lijkt te wordt.

Kinderopvangorganisatie Berend Botje, met meerdere locaties ter Noord-Nederland, vraagt ouders wegens hun nageslacht “zo vroegtijdig mogelijk” op te halen van ie kinderdagverblijf of den buitenschoolse opvang. Dit “zodat zowel onze pedagogisch medewerkers veilig zoals stulp kunnen”, aldus Berend Botje ter ene bewering aan ouders.

Wij zijn welp, ene kinderopvangorganisatie met tweehonderd locaties ter Brabant, Gelderland plusteken Utrecht, sluit zowel den deuren noch, aldus ene woordvoerder. “Er zijn welnu locaties diegene op ie terrein van ene onderwijsinstelling staan. Indien diegene dichtgaat, dan sluit onze locatie daarheen zowel.” Voorts wordt nageslacht plusteken medewerkers van opvanglocaties diegene bijvoorbeeld ter ie bosland ligt uit voorzorg overbracht zoals ene veiliger locatie. “Wij willen noch dat medewerkers op meer verafgelegen plekken vast komen te zitten met nageslacht.”

Noodopvang

Ene woordvoerster van Peuterspeelplaats Walcheren, met vijftig locaties ter Zeeland, geven aan “ene ietsje overvallen” te zijn om ie bewering dat meerdere scholen ter den omstreken vrijdag den deuren sluiten. “Gelukkig bieden zij zelf zowel welnu noodopvang. Wij hebben ouders ter ieder geval permitteren weten dat wij gewoon openblijven.” Welnu “hoopt” den organisatie dat ouders ene ietsje willen meedenken plusteken nageslacht mogelijk voorheen op willen halen, zodat zowel medewerkers nog veilig thuis kunnen komen.

Overheen den medewerkers maakt ene woordvoerder van Quadrant kindercentra met veertig locaties ter plusteken rond Gouda zichzelf dan weer geen zorgen. “Wij zitten ter ene stedelijke omstreken plusteken medewerkers woon ter den buurt.” Den locaties blijven dan zowel open zolang er nageslacht zijn. “Maar indien ouders hun zuigeling voorheen willen schuldig is dat natuurlijk prima.”

Om: ANP