Facebooktwitterlinkedinmail

13 sprokkelmaand 2022 – Mensenleven Z: den jongvolwassenen van nu, diegene geschapen zijn tussen 1996 plus 2012. Zij willen slagen ter ie leven plus exporteren ginds gigantisch hun best voordat. Weliswaar zijn dit jongeren psychische kwetsbaarder dan vorige generaties. Dat blijkt wereldwijd uit diverse onderzoeken. Watten heeft ie leven van dit mensenleven jongeren tekenen plus geproduceerd totdat wie zij zijn? Ter den Zembla-uitzending ‘De tijd van je leven’ vertelt eentje tal van kip vrijelijk overheen hun leven.

Welp zijn. Ie zullen den leukste tijdstip van jouw leven willen zijn: studeren, uitproberen, op vertrekken. Nieuwe vrienden maken, ie leven ontdekken. Oudere generaties loeren er weleens met weemoed op terug.

Maar yit research van ie RIVM, den GGD plus ie Trimbos Instituut bleek vorig klas dat 80 procent van den Nederlandse studenten zichzelf eenzaam voelt. 68 procent heeft te maken met emotionele uitputting plus 26 procent heeft somwijlen den wil wegens noch meer te leven. Den klachten vasthouden noch op via den grenswaarde. Den Wereldgezondheidsorganisatie constateerde dat 1 op den 7 jongeren wereldwijd te maken heeft met psychische klachten.

Den coronapandemie heeft diegene problemen vergroot plus nog zichtbaarder geproduceerd. Onze ‘prestatiemaatschappij’, ie toegenomen individualisme plus ie religie ter den maakbare zijn spelen vaak eentje rol. Den jongeren hebben last van stress, angsten, depressies plus verlatenheid. Zij maken zichzelf zorgen overheen hun toekomst, hun studieschuld, ie weersomstandigheden plus den woningmarkt. Zij staan doorheen hun smartphone plus sociale media immer ‘aan’.

Den tijdstip van jouw leven

Donderdag  10 sprokkelmaand wegens 20.25 uur via BNNVARA op NPO 2.
Heruitzending: donderdag 17 sprokkelmaand – 15:20 uur – NPO 2

Regie: Nicolien Herblot
Research: Nikki van der Westen

Kijk hier de uitzending terug >>

Put: bnnvara.nl

Dit tijding is 15 keer lezen.

Facebooktwitterlinkedinmail