Op dinsdag 22 schrikkelmaand 2022 varen vrijwel tien jeugdzorgprofessionals plus ervaringsdeskundigen, plus met vakcentrale FNV Zorg & Welzijn met eentje collectebus rond op ’t Stadswijk ter Greneboom Heg. Zij vragen omstanders wegens eentje inherent bijdrage te leveren aan den jeugdzorg, omdat den aangekondigde kostenverlaging van 1,5 miljard euro nog steeds noch van tafel is. Dit meldt FNV.

Den Hervormingsagenda Kindertijd moeten eentje kostenverlaging voortschuiven van 1 miljard euro. Maar of dat realistisch is, ginder twijfelt den FNV overheen. Noch dolletjes zijn er nog geen hervormingsplannen opgesteld, maar vroeger ofschoon publiceerde onderzoeksbureau It’s Public dat alle plannen met dit ingeboekte besparingen slecht onderbouwd zijn.

Begrotingsbezuiniging zowel noch van den werk

Daarnaast is ter den Prognose Kindertijd eentje aanvullende kostenverlaging van 500 miljoen euro opgenomen. Tegen den laatste kostenverlaging is recentelijk via eentje meerderheid ter den Eerste Ruimte eentje motie voorgelegd, waar dinsdag overheen wordt gestemd. Dat is volgens vakcentrale FNV eentje intact verstaanbaar signaal dat noch genegeerd mogen wordt. Maar ermee is den kostenverlaging noch rechtstreeks van den werk. Uiteindelijk heeft den Tweede Ruimte ie laatste woord plus ginder heeft eentje meerderheid vroeger ofschoon tegen den motie gestemd. Daarom voert den FNV den druk op. Den aktie op dinsdag is eentje opmaat zoals den landelijke stakingsdag op 15 maart.

Doorheen: Nationale Zorggids