Den laatste cijfers toestaan eentje kleine daling zien ten opzichte van den week daarvoor. Maar dit hoge tal schurftbesmettingen is noch opzienbarend. Ter november waarschuwde Nivel hier zowel alhoewel voordat plusteken pleitten artsen voordat voorlichting aan eerstejaarsstudenten, omdat den huidaandoening met name onder studenten voorkomt. Ie is dus van gewichtigheid dat zij weten watten schurft is, hoe jij ie krijgt plusteken hoe jij ie behandelt. Schurft vermag behandeld wordt met crème plusteken medicijnen.

Schurft wordt zowel welnu scabiës medegedeeld. Ie is eentje besmettelijke huidaandoening diegene wordt veroorzaakt voort eentje klein dier, den schurftmijt. Dit dier is noch met ie blote oog te zien plusteken graaft gangetjes oppervlakkig te den vel plusteken legt daarheen eitjes. Eentje van den belangrijkste klachten is kriebel voort eentje allergische reactie op den mijt. Scabiës gaat noch vanzelf overheen plusteken moeten dus behandeld wordt. Zowel wegens te voorkomen dat den klachten uitbreiden plusteken anderen besmetten.

Toenemende kriebel

Eentje van den belangrijkste verschijnselen is toenemende kriebel. Diegene vermag overheen ie hele vlees voorkomen plusteken geven vooral last mits ie warm is plusteken ’s nachts. Op den vel kunnen blaasjes plusteken rode bultjes ontstaat, bijvoorbeeld tussen den vingers, polsen plusteken voeten. Somwijlen zijn den gangetjes diegene den mijt te den vel heeft gegraven mits rode streepjes zichtbaar. Dolletjes ter kleine koters totdat 4 klas kunnen den verschijnselen zowel spelen op den hoofdhuid. Den eerste keer dat iemand besmet raakt, toestaan ie 2 totdat 6 weken voordat verschijnselen spelen. Honingbij eentje volgende infectie krijgt iemand alhoewel binnenshuis eentje twee dagen kriebel.

Overdracht schurftmijt

Infectie vermag plaatsvinden voort langdurig of regelmatig intensief lichamelijk voeling met iemand diegene schurft heeft. Zoals ter lichamelijke verzorging, seksueel voeling, voort samen gewoonte van ie leger, kleren, verkleedkleren plusteken knuffelbeesten. Zolang er mijten plusteken eitjes van mijten te den vel cadeau zijn, is iemand besmettelijk. 12 uur na eentje effectieve treatment is schurft noch meer besmettelijk.

Vanwege: Nationale Zorggids