Persoonlijke groei heeft alles te maken met jezelf goed kennen en bewuste keuzes maken, zodat jijzelf aan het roer van jouw ontwikkeling staat. Op die manier kun je beter grenzen stellen en dat kun je goed gebruiken in je werk als verpleegkundige. In deze aflevering van Nursing Werkt bespreken we hoe je dat doet.

 

 

In deze aflevering gaat journalist Basti Baroncini in gesprek Yolanda van Dongen, teamcoach en coach persoonlijke ontwikkeling. Ze schreef het boek GROEI SNOEI BLOEI ‘mijn persoonlijk leiderschap’ en heeft veel ervaring met het coachen van teams in de zorg. Maaike van Sasse van IJsselt en Niels Oosterveld, 2 jonge verpleegkundigen stellen hun eigen kritische vragen. Dat levert boeiende gesprekken op met handvatten voor de praktijk of ter inspiratie.

 

Wil je even snel tot jezelf komen? Beluister dan deze bonustrack waarin Yolanda jou stap voor stap begeleidt in een korte meditatie.

NursingWerkt is een podcast voor jonge verpleegkundigen die zich oriënteren op hun verpleegkundige loopbaan en zich daarin verder willen ontwikkelen. In deze serie komen deskundigen op verschillende terreinen aan het woord, met als centrale vraag: hoe sta ik sterk in mijn werk?

De Nursing Werkt podcast is ook te beluisteren op de geijkte podcastkanalen: SoundCloud, Spotify, iTunes en de Google podcastapp. Tip: zoek op jouw podcastkanaal op ‘Nursing Impact’, daar vind je ook de podcasts van Nursing Werkt. Wij werken er nog aan dit te verbeteren.