Ie reparatie van den planbare zorg bleef den afgelopen tijdsperiode vooral ter ie noorden van Europa beperkt. Dat meldt Fagron, toeleverancier van apotheken plusteken ziekenhuizen, ter ene kwartaalupdate. Ie aan den platvink ter Mokum genoteerde concern boekte daardoor minder omzet ter Europa ter den tweede tweede van vorig klas.

Den Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) meldde staart vorige maand nog dat hier den afgelopen twee maanden vrijwel 24.000 reserve operaties zijn uitgesteld. Te december nam zowel ie tal opzoeken aan den polikliniek voltooid. Fagron merkte dat den planbare zorg ter Noord-Amerika ter den tweede tweede van ie vorig klas herstelde.

Tegelijk nam den verkoper van coronagerelateerde producten wereldwijd voltooid. Aan ie start van den pandemie nam den vraag zoals bijvoorbeeld handgels plusteken mondkapjes diegene Fagron verkoopt nog hard toe.

Hoge verheerlijken vrachtvervoer

Den toeleverancier kampt netwerk mits andere bedrijven met voorgoed hoge verheerlijken voordat vrachtvervoer, verpakkingsmateriaal plusteken sommige grondstoffen. “Dit kostenstijgingen kunnen wij tijdelijk grotendeels doorbelasten of wij vooruitzien dat met enige vertraging te kunnen uitvoeren”, zegt topman Rafael Padilla ter ene toelichting. Fagron merkte dat den loonkosten ter den tweede tweede van ie klas zijn gestegen.

Ie concern boekte ter den tweede tweede van 2021 ene omzet van 297 miljoen euro. Dat is 7 procent meer dan ter dezelfde tijdsperiode ene klas vroeger. Onder den streep resulteerde dat ter ene nettowinst van weids 34 miljoen euro, op jaarbasis 21 procent meer.

Overheen intact 2021 boekte Fagron ene omzet van 574 miljoen euro, tegen 556 miljoen euro ter 2020. Den winst steeg met 2 procent zoals weids 61 miljoen euro.

Wegens: ANP