Ie Alrijne Ziekenhuis kreeg ter juni vorig schooljaar namens den 21 koters eentje tal afstammingsvragen om Fiom. Met DNA-onderzoek is volgens ie ziekenhuis vastgesteld dat zij dezelfde vader hebben: den tussentijds overleden gynaecoloog Jos Beek. “Ie lijkt er sterk op dat dit dokter zijn inherent zaad heeft gedoneerd plus tweedehands voordat inseminatie van wensmoeders diegene naamloos zaad verwachtten”, meldt ie ziekenhuis.

Koters

Den koters plus hun ouders waren hier totdat voordat kort noch op den hoogte. Alrijne heeft tussentijds voeling met donorkinderen plus ouders. “Wij brengen dit mededeling ter overleg met hoen zoals buitenshuis”, schrijft ie ziekenhuis.

Raad van bestuur

“Wij zijn hier kolossaal van geschrokken”, zegt Peter Jue van den raad van bestuur. “Zulk heeft natuurlijk flinke impact op den betrokken ouders plus koters. Wij zijn ongezouten ter gesprek getogen met den koters plus ouders diegene dat wilden, wegens te luisteren plus onze medewerking toe te zeggen. Wij erkennen den situatie waarin zij terecht zijn gekomen plus willen zoveel mogelijk uitrichten wegens kennisoverdracht bovenin tafel te krijgen. Den methode waarop dit dokter destijds heeft gehandeld is onacceptabel.”

Gynaecoloog

Ziekenhuis Isala ter Zwolle riep vorige week oud-patiënten van gynaecoloog Jan Wildschut op zichzelf te veiligheidsfunctionaris. Mits dokter van ie vroegere Sophia Ziekenhuis, den voorganger van Isala, verwekte den dokter staart vorige eeuw minstens 47 koters met zijn inherent zaad ter positie van dat van donoren. Dat worden voordien geconcludeerd ter eentje rapport van eentje speciale onderzoekscommissie. Mee omdat “den dossiervorming destijds beperkt” wasgoed, gaat ie ziekenhuis op dit methode op zoek zoals betrokkenen. (ANP)