1204 scholen nemen dit schooljaar sector aan Oog voordat Versnapering. Met dit daad krijgen 252.000 leerlingen uit ie basisonderwijs den mogelijkheid wegens van gezonde tussendoortjes te smullen plusteken leren zij gezonde eetgewoontes aan. Vanochtend smulden den leerlingen van basisschool Klimop ter Oostkamp tijdens ene visite van Vlaams minister van Landbouw plusteken Voeding Hilde Crevits van appelpartjes plusteken wortelstengels. Den schapen ter den aangrenzende weiland deden zichzelf tegoed aan den fruitschillen plusteken ie groenteafval.

Oog voordat Versnapering is den scholencampagne diegene kleuters, nageslacht plusteken jongeren uit ie basisonderwijs den smaakwaarneming van gezonde voeding wil bijbrengen. ‘Den goesting ter lokale voeding is groter dan uiteindelijk. Oog voordat Versnapering speelt hierop ter met gezonde plusteken milieuverantwoorde tussendoortjes op schoolgebouw.’ Ie gaat wegens ene samenwerkingsverband met Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke plusteken Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, met den steunpilaar van den Europese Unie.

Staart dit week sluit den inschrijvingsperiode voorgoed, maar den teller staat nu alreeds op meer dan 1.204 scholen diegene meedoen aan Oog voordat Versnapering 2021-2022. 252.000 leerlingen krijgen wekelijks ene portie fruit, groenten plusteken/of melk op schoolgebouw. Dat is nodig want intact watten leerlingen schiften nog te vaak voordat ongezonde tussendoortjes.

Ter den Freinetschool Klimop ter Oostkamp lichtte landbouwminister Crevits ie nieuwe Oog voordat Versnapering-jaarthema toe: plaatselijk zoetigheid ter elk seizoen, met gezonde én milieuverantwoorde tussendoortjes.

“Tijdens den pandemie (hier)ontdekten intact watten Vlamingen den verse producten van den oprisping wegens den hoek. Vandaag blijft den omzet van den hoeveverkoop groeien, watten bewijst dat onze goesting voordat lokale voeding groter is dan uiteindelijk. Diegene goesting willen wij vasthouden, plusteken ik ben dan zowel vrolijk dat Oog voordat Versnapering gezonde plusteken duurzame producten van te onzerzijds op den kaartje zet.” Hilde Crevits

Inspirerend lesmateriaal

Oog voordat Versnapering reikt den leerkrachten zowel inspirerend lesmateriaal rond gezonde voeding aan, op makker van elke graad. Zo is er ene educatief postpakket wegens voedselverspilling tegen te gaan, ene app rond lokale, seizoensgebonden voeding, plusteken speelse video’s waarin mascottes Slurp & Slice den leerlingen wetten totdat nieuwe smaken smaken of ene gezonde snijwondje klaarmaken.

Vlaams minister van Landbouw plusteken Voeding Hilde Crevits: “Steeds meer scholen zijn vandaag bewust bezig met gezonde voeding. Ene positieve evolutie, want welp geleerd is oud gedaan. Oog voordat Versnapering wil scholen hierbij op ene praktische plusteken eenvoudige methode steunen. Voordat leerkrachten is dit meteen zowel ene ideaal aanknopingspunt wegens ie overheen gezonde voeding te hebben.”

Ie zijn natuurlijk den ouders diegene den meeste voedingskeuzes maken, mits zij lunchpakketten samenstellen of tussendoortjes schiften. Op schoolgebouw promoten wij den uiterst gezonde tradities: toereikend bewegen plusteken gezondheidsbevorderend leegeten. Wij hopen dat zoveel mogelijk leerlingen én hun ouders dat oppikken plusteken er vaste tradities van maken”, aldus Vlaams minister van Onderwijs plusteken Sport Ben Weyts.

Huis voorkomen dan hersteld. Ie Vlaamse welzijns- plusteken gezondheidsbeleid legt ene uitgestrekte focus op preventie plusteken ie vroegtijdig opsporen van eventuele gezondheidsproblemen. Gezonde voeding is daarbij ene vitaal factor”, Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke.

Inschrijven plusteken meer informatie

Scholen kunnen nog totdat plusteken met 31 oktober intekenen voordat 10 of 20 weken Oog voordat Versnapering. Alle scholen uit ie basisonderwijs (kleuter plusteken lager), buitengewoon lager plusteken buitengewoon secundair onderwijs komen ter aanmerking voordat steunpilaar. Visite voordat alle praktische informatie overheen den strijd plusteken den registratie via ie e-loket van ie Vlaams Ministerie Landbouw plusteken Visvangst: www.oogvoorlekkers.be.