Mijn moeder schikte zichzelf te haar loterijlot, kreeg 4 nageslacht waarvan er 1 welp kwam te overlijden plusteken wasgoed apetrots dat haar twee dochters zichzelf eentje universitair oorkonde verwierven plusteken haar zoon eentje ge vakman worden. Rekenen maar dat zij aan den keukentafel met stampen plusteken overhoren (noch steevast totdat vreugde der nageslacht, ie moeten verwoord..) daarginds eentje substantiële bijdrage aan geleverd had.

Schrikbeeld

Mijn moeder wasgoed steevast opgeruimd met haar goede verstand plusteken haar schrikbeeld wasgoed dan zowel wegens straks zwakzinnig te wordt, te haar hoofdeinde den weg vergeten te treffen of anderszins intern getroebleerd te treffen.
Waarna zij na eentje intensieve tijdsperiode van zorg voordat mijn vader na diens overlijden te ie ziekenhuis belandde met vantevoren eentje hartinfarct plusteken daarna eentje CVA, kwam ofschoon spoedig ie verpleegtehuis te zicht.
Mijn zuster, broer plusteken ik hadden daarvoor, wegens beurten met jawel eentje schooljaar lang 24/7, honingbij mijn ouders te stulp gewoond wegens den boel draaiende plusteken hoen thuis te vasthouden. Nu mijn moeder linkszijdig verlamd geraakt wasgoed plusteken zij aan eentje rolstoel gekluisterd zat, wasgoed dit voordat onzerzijds eigenlijk eentje kunstwerk te verafgelegen worden. Ik woonde van den nageslacht, met zo’n 100 km afstand, nog ie dichtste honingbij haar te den buurt..

Verlies van zelfstandigheid

Eentje plaatsje te eentje verpleegtehuis, plusteken nog welnu op korte termijn, wasgoed eentje zegen te den zin van ie kunnen krijgen van passende steun plusteken zorg diegene wij haar thuis, zowel met professionele werkster erop, noch meer konden bieden. Maar ie wasgoed eentje ramp te den zin van verlies van zelfstandigheid plusteken regie overheen haar inherent leven.

Hoewel, dat vond mijn moeder werkelijk nog noch ooit ie ergste. Waar zij eigenlijk veel meer last van had, wasgoed ie waarheid dat zij ingevolge haar CVA labieler wasgoed worden, huilbuien kreeg waarbij er niets verschillend opzat dan te wachten totdat diegene weer overheen waren. Plusteken dat voordat eentje vrouw diegene haar emotionele huishouding steevast prima onder controle had. Daarvoor had ik mijn moeder dan zowel nog nooit zien schreien..

Bewoners plusteken zowel welnu personeel te ie verpleegtehuis wegens haar heen zeiden – hoewel zij dit prima kon horen, want doof wasgoed zij zeker nog noch – dat mevrouw Mouris intern weliswaar hevig achteruit getogen wasgoed plusteken openlijk worden er gespeculeerd of zij misschien weliswaar ofschoon noch watten aan ie dementeren wasgoed. Dit deed mijn moeder zo’n verdriet; nep haar grootste nachtmerrie uitgekomen wasgoed plusteken zij haar dierbare heeft verloren wasgoed.

Mevrouw is onzerzijds iedereen den leidinggevende

Eentje van den gastvrouwen op haar bestuursregio wasgoed daarginds achter gekomen plusteken watten zij vervolgens deed wasgoed gewoon goud. Mijn moeder deed graag mee aan vraag- plusteken antwoordspelletjes plusteken wasgoed dan diegene diegene alle vragen inderdaad wist te beantwoorden. Elke keer indien zij dan overvallen worden ingevolge eentje huilbui zei dit gastvrouw: ‘Dames, wij gaan gewoon even ingevolge met onzerzijds spelletje plusteken indien mw. Mouris weer mee vermag uitvoeren, dan geven wij haar graag den rondje, want zij omvangrijk, weliswaar, dames?? Diegene mevrouw Mouris is onzerzijds eigenlijk iedereen den leidinggevende waarnemen, diegene is gewoon zo superslim”. Plusteken dat verkondigde dit gastvrouw luid plusteken verhelderend plusteken herhaalde zij vele malen, speciaal wending eentje twee ongekroonde koninginnen van den bestuursregio.
Ik zag den onuitgesproken vreugde te den ogen van mijn moeder. Haar worden rechtspleging gedaan plusteken watten deed dat haar inderdaad! Plusteken mij zowel: ik kon dit gastvrouw welnu zoenen, plusteken welnu, dat heb ik nog gedaan zowel ..

Sentiment van zelfrespect schel promoten vasthouden

Jaren straks wasgoed ik indien zelfstandig professional betrokken honingbij ie uitbouwen van den voorstelling Zusters on Tour, wegens ie zorgpersoneel te verzorgings- plusteken verpleeghuizen op locatie eentje welverdiend hart onder den roeiriem te steken. Voordat diegene plaats liet mijn opdrachtgever, ie FNI, visitekaartjes met speciale teksten maken, diegene wij na huiduitslag aan den gas uitdeelden. Den tekst diegene mij ie uiterst lievelings wasgoed luidde: ‘Zorgen is.. iemands sentiment van zelfrespect schel promoten vasthouden’.

U zult welnu vatten waarom uitgerekend dit tekst mij zo te ie hart trof. Voordat mij ie toppunt van eentje staaltje Persoonsgerichte zorg, nog voordat wij ie massaal zo zullen gaan vermeld.

Dit vertelsel is schrijven ingevolge Ina Mouris. Zij is weekwinnaar te week 4 van den verhalenwedstrijd overheen ‘geluksmomentjes te den zorg’ van Vilans.

Meer inlichting