Het platform Nationale Zorgklas is voor iedereen toegankelijk. Aan de hand van introductievideo’s over het coronavirus, hygiëne, algemene dagelijkse verrichtingen, dementie en voeding krijg je een actueel en realistisch beeld van het werken in de zorg. Bij de video’s krijg je een aantal kennisvragen. Zo kun je een beeld krijgen van je huidige kennisniveau over deze zorgthema’s. De digitale opleidingsassistent HuGo helpt je daarbij.

Hoe doe je mee?

De Nationale Zorgklas werkt nauw samen met het landelijke initiatief Extra Handen voor de Zorg. Als je graag in de zorg aan de slag wil maar nog geen werkgever in de zorg hebt, meld je dan eerst bij hen en geef aan dat je beschikbaar bent als hulpkracht in de zorg. Als er een zorgwerkgever voor je is gevonden, kun je bij De Nationale Zorgklas een intake plannen om te kijken of je in aanmerking komt voor de online training. 

Helpende niveau 2

Eerdere ervaring in de zorg is niet altijd vereist. Afhankelijk van je ervaring in de zorg, wordt bekeken welk trainingsprogramma je moet volgen. In een online klas met een ervaren vakdocent wordt op een interactieve wijze ingegaan op de kennis en kunde die nodig is om in de zorg inzetbaar te zijn. 

In eerste instantie wordt de lesstof op zorgtaken van niveau 2 aangeboden. Binnenkort zal dit worden uitgebreid naar niveau 3. Aan het eind van het online trainingsprogramma ontvang je een persoonlijk certificaat. 

Extra handen voor de zorg

Op de website Extrahandenvoordezorg.nl kunnen zorgverleners zich aanmelden om te helpen bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland. Vervolgens worden zij gematcht aan de personele vraag van zorgorganisaties en het aanbod vanuit het land. Als zorgorganisaties extra personeel nodig hebben, kunnen zij zich ook aanmelden via deze website.
www.extrahandenvoordezorg.nl