Piet is gezant voordat Doortrappen te regio Mokum, waar ie programma te opdracht van Vervoerregio Mokum plusteken Gemeente Mokum regionaal wordt verricht met medewerking van lokale vrouwen. Watten adviseert hij andere fietsers indien ie gaat wegens den veiligheid?

Piet zijn fietstip

‘Draag immermeer eentje hoofdbescherming tijdens ie wielrijden! Ermee is jouw opperhoofd juist zeker. Want jouw opperhoofd is zo relevant. Plusteken jouw weet ie noch.. voordat idem poen val jouw eentje keer of wordt jouw aangereden. Plusteken vergeet zowel noch jouw hoofdbescherming na vijf schooljaar te vervangen (of na eentje flinke val), want na verloop van tijdstip is den dekking van ie materiaal minder juist. Voordat baanwielrenners is eentje hoofdbescherming intact hevig vanzelfsprekend, te den fietssport draagt iedereen eentje hoofdbescherming. Maar zowel op den gewone tweewieler, is eentje hoofdbescherming re relevant!’. Piet draagt immermeer zijn hoofdbescherming indien hij op den tweewieler stapt.

Tips voordat den aanschaf van eentje hoofdbescherming

Ie dragen van eentje hoofdbescherming is noch verplicht, maar maakt ie wielrijden welnu veiliger. Wil jouw eentje hoofdbescherming verkrijgen? Dan geven wij jouw graag eentje tal tips:

• Ene hoofdbescherming moeten juist op jouw opperhoofd schreden. Den effectiviteit van eentje hoofdbescherming neemt snel overheen indien dit noch precies past.
  • Welnu of geen vizier (kletsmajoor) op jouw hoofdbescherming is eentje kwestie van smaakwaarneming. Ie vizier toestemmen te ieder geval ie zicht noch hinderen. Ene voordeel: den kletsmajoor houdt den zon uit jouw ogen!
  • Heb jouw eentje keer eentje flinke val geproduceerd met jouw hoofdbescherming? Schaf dan eentje nieuwe aan. Jouw kunt van den omhulsel namelijk noch zien of den hoofdbescherming aan den binnenzijde beschadigd is. Jouw opperhoofd is dan noch meer juist zeker erbij eentje volgende val.

Ongeacht eentje fietshelm, zijn er nog meer handige tips wegens veilig plusteken met vreugde te blijven wielrijden totdat jouw 100ste. Nieuwsgierig? Je leest ze allemaal op doortrappen.nl.

Ie landelijke programma Doortrappen Veiliger wielrijden totdat jouw 100ste , wil ouderen bewust maken plusteken scherpen totdat veiliger wielrijden. Ie programma is ontwikkeld voort ie ministerie van Wegennet plusteken Waterstaat plusteken heeft tussentijds eentje landelijke dekking: te juni 2021 staat den teller op twaalf provincies, eentje vervoerregio plusteken wijd 150 gemeenten. Zowel landelijke vrouwen indien Fietsersbond, ANWB, VVN, VeiligheidNL, den provinciale sportorganisaties plusteken BeterOud zijn aangesloten, evenals vele lokale organisaties plusteken vrijwilligers. Neem ooit eentje kijkje op www.doortrappen.nl!

Schepper: Doortrappen Gemeente Mokum

Op den plaatje: Amsterdamse Doortrapper Piet van Heusden