Ie Publiek Ministerie (OM) verwijt ene 30-jarige vrouw uit België plusteken haar moeder, ene 60-jarige vrouw uit Rotterdam, ie plegen van valsheid te geschrifte vanwege ie uitvoeren van ene valse geboorteaangifte plusteken ie frauderen met kinderopvangtoeslag. Dit week moesten den verdachten zichzelf verantwoorden aan den tribunaal Rotterdam. Ie OM eiste ene gevangenisstraf van 8 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk met ene proeftijd van 2 klas tegen den 30-jarige vrouw plusteken ene taakstraf van 240 uur tegen den 60-jarige vrouw. Dit meldt ie OM.

Ie OM verdenkt den 60-jarige vrouw ervan dat zij valse getuigenis deed erbij den gemeente Rotterdam van den geboorte van ene tweeling van haar waarna nog minderjarige dochter, den 30-jarige vrouw uit Rotterdam. Uit research blijkt dat van dit tweeling één kleuter noch bestaat plusteken ie andere kleuter noch ie biologische kleuter is van den 30-jarige vrouw plusteken zowel grotendeels te ie buitenland woonachtig wasgoed tijdens den jaren waarvoor kinderopvangtoeslag worden ontvangen. Den 30-jarige vrouw wordt er van verdacht dat zij  jarenlang voordat den noch bestaande tweeling ten onrechte kinderopvangtoeslag aan vroegtijdig plusteken ontving, voordat te totaal ene bedrag van pakweg 200.000 euro.

Research vanwege politie plusteken FIOD

Den zaak kwam aan ie licht vanwege ene leerplichtambtenaar diegene staart 2017 ene research instelde omdat één van den nageslacht erbij geen enkele instantie vertrouwd wasgoed plusteken dat wasgoed opvallend. Den politie startte ene research plusteken zowel den Fiscale inlichtingen- plusteken opsporingsdienst (FIOD) begon na den melding met ene research te zwachteling met ie vermoeden van ie ten onrechte ontvangen van den kinderopvangtoeslag voordat dit zogenaamde tweeling.

Den tribunaal doet overheen twee weken uitspraak te dit zaak.

Voort: Nationale Zorggids