Wat levert het onderhandelaarsakkoord cao ziekenhuizen jou op? Dat kun je berekenen met de tools van vakbonden FNV en NU’91. Let op: de 2 tools geven een ander plaatje.

Foto: Konstantin Evdokimov

Zorgnieuwswebsite Skipr nam de tools van de 2 vakbonden nader onder de loep.

Tool FNV

In de tool van FNV vul je jouw aantal dienstjaren in, je salaristrede en precieze loonschaal. Deze vind je op je maandelijkse salarisoverzicht. ‘De tool rekent dan voor elke FWG-schaal uit wat de loonsverbetering tot op de euro nauwkeurig oplevert. De vakbond gaat daarbij uit van een fulltime dienstverband. De uitkomst is in bruto-euro’s’, schrijft Skipr.

Tool NU’91

De tool van NU’91 is globaler. NU’91 heeft uitgerekend wat het onderhandelaarsakkoord een niet-gespecialiseerde verpleegkundige financieel oplevert. Daarbij zijn 2 situaties berekend: een verpleegkundige die nog kan klimmen op de salarisladder (FWG 45, trede 4) en een verpleegkundige die aan het einde van haar schaal zit (FWG 45 trede 12).

Verschillende salarisplaatjes

Beide tools geven verschillende plaatjes omdat FNV en NU’91 het onderhandelaarsakkoord cao ziekenhuizen anders uitleggen. Lees meer over de discussie over het cao-voorstel voor de ziekenhuizen.