Ie HECS, zittend te ie voormalige Slotervaart Ziekenhuis, ontving donderdag 3 sprokkelmaand 35 vertegenwoordigers van onder andere ie ministerie van VWS, werkgeversorganisaties, opleiders, den gemeente Mokum plus ie Daad Leer Netwerk. Tezamen worden gepraat overheen den zorg te den toekomst plus oplossingen wegens den tekorten te den zorg weg te werken, onder meer ingevolge den inzet van meer zorgtechnologie.

Samenwerkingsverband voordat zorgopleiding

Ter ie HECS werken MBO Collegium Westelijk, onderdeel van ie ROC van Mokum, Transferpunt Zorg & Welzijn (onderdeel van House of Skills), den HvA, ie Nova Collegium plus InHolland samen wegens studenten op te leiden voordat den zorgsector. Zowel zijn er diverse zorginstellingen betrokken. Ie Transferpunt richt zichzelf daarbij op zij-instromers diegene interesse hebben voordat den sector. Ie worden opgericht te 2020, te eerste instantie wegens mensen te promoten diegene hun parcours ingevolge Covid-19 verloren waren.

Onderbrak den werkwijze, diegene zichzelf richt op brede oriëntatie op ie werkveld plus opleidingen (mbo plus hbo), te samenwerkingsverband met den werkgevers, plus ingevolge ie uitreiken van eentje diploma Individuele Basiszorg kunnen dit zij-instromers snel aan den slag. Ie merendeel van den menigte kreeg hierbinnen trio maanden eentje parcours aangeboden gekregen, volgens den initiatiefnemers bewijs dat den werkwijze werkt.

Focus op inzet zorgtechnologie

Modernisering van ie imago van den zorg is daarnaast eentje important middel wegens zowel meer jongeren aan te voorttrekken voordat eentje parcours te den zorg. Met eentje korte filmrolletje overheen zorg te den toekomst worden eentje nieuwe strijd gelanceerd, waarbij den nadruk ligt op den inzet van zorgtechnologie. Diegene moeten zorgmedewerkers poepen plus patiënten plus cliënten eentje betere treatment of meer kwaliteit van leven bieden.

Ie positioneren van den zorgopleidingen te ie Slotervaartziekenhuis is onderdeel van ie regelgeving wegens op eentje innovatieve wijze studenten op te leiden voordat den ’zorg van ochtend’, met nadruk op ie gewoonte van technologie. Karen Hofstede van ie Daad Leer Netwerk van ie ministerie van VWS benadrukte den innovatiekracht van MBO Collegium Westelijk plus den voorbeeldfunctie hiervan tijdens den samanscholing.

Tekort aan stageplaatsen

Aad Knetsch, voorzitter van den directie van MBO Collegium Westelijk, weeskind op ie probleem van tekorten aan stageplaatsen voordat Mbo Verpleger-studenten te den ziekenhuizen. Nu stevenen dit studenten met name te zorginstellingen stage. Directeur Artie Ramsodit van House of Skills benadrukte ie gewichtigheid van duurzame vernieuwing wegens den tekorten te den zorg weg te werken voordat den metropoolregio Mokum. Den gemeente Mokum is eentje belangrijke partner te dit project.

Totdat slot vertelde Peter Helderman, opleidingsmanager van den Mbo Verpleger vorming, overheen simulatie-en scenarioleren op den Mbo Verpleger vorming, zowel zittend te ie HECS. Onderbrak den inzet van acteurs op schoolgebouw te den simulatielokalen wordt tekorten aan stageplaatsen creatief opgevangen. Zowel den toepassing van technologie ingevolge eentje escaperoom plus ie gewoonte van VR-brillen maakt onderdeel uit van dit modernisering.

Openingsmanifestatie 2022

Wilt u op 09 mei 2022 zowel zoals den ICT&health Openingsmanifestatie?
Entreekaarten zijn kosteloos maar op is écht op! Dus wacht noch plus meld u snel aan.