Ik start ie nieuwe klas met eentje persoonlijke ervaring mits eerste bijdrage. Opgedaan tijdens den feestdagen. Ene ervaring diegene mijn houding ten opzichte van ‘ICT&health’ versterkte: ‘ICT’ dient ‘health’. Menselijk talent plus voeling maakt zorg totdat zorg. Taken kunnen wordt verricht wegens computers of robots. Zorg draait wegens andere spullen.

Boosteren werkt twee kanten op

Ik ben te den gelukkige omstandigheid dat ik omringd word wegens veel innovatieve zorgprofessionals. Eén daarvan is mijn broer, huisarts te Rotterdam-Westelijk. Voordat den feestdagen wasgoed hij op landelijke televisietoestel te zien. Fietsend met eentje koelbox vol boosters voordat immobiele patiënten. Directeur plus personeel van Den Doelen te Rotterdam namen voeling met hem op plus boden aan te promoten te ie prikken van zijn overige patiënten. Met mits resultaat: tussen Kerst plus Oud plus Verfrissend wasgoed er eentje prachtige (pop-up) priklocatie ingericht te Den Doelen. Personeel van Den Doelen, zorgcollega’s, vrienden plus stamhuis hielpen den hele dag patiënten aan hun booster. Hier heb ik waargenomen dat ie geven van eentje booster twee kanten op werkt: mits vrijwilligers kregen wij zowel eentje enorme oppepper van ie promoten.

Organiseren gaat vóór organisaties

Zo’n mooie plus spontane handeling vormt te gesprekken tussen mensen, vanuit creatieve processen diegene zijn inherent zijn. Watten begint met eentje geestdriftig idee werkt besmettelijk zoals anderen plus voordat jou ie weet zijn alle relevante partijen aan kraag. Met uiteraard eentje veer voordat GGD, Den Doelen plus alle zorgcollega’s diegene voordat ie gezamenlijke bij den handen ineen sloegen. Ie is op zo’n ogenblik irrelevant vanuit welke organisatie jou acteert. Waar ie wegens gaat is dat er taken uit te voeren zijn, wegens mensen met vaststellen wentelen, diegene mekaar completeren. Prachtige synergie. Ter mijn woorden: #bigdating

Voorgerecht health, dan ICT

Den gekomen patiënten kwamen veelal zuiver voordat den prik. Omdat zij ermee zichzelf plus hun naasten (nog huis) beschermen. Omdat ie zij eentje leuk instinct schenken. Plus somwijlen, omdat zij ermee eentje groene QR-code kunnen toestaan zien tijdens hun wintersport. Diegene laatste menigte wasgoed verafgelegen te den minderheid: den populatie van Rotterdam-Westelijk gaat overheen ie generaal veeleer zoals den verre zon dan zoals den sneeuwen.

Weliswaar is den QR-code eentje important onderdeel van ie veranderingsproces van vaccineren. Plus klaarblijkelijk was te organiseren. Waar voormalige minister Den Jonge ie nog “eentje ingewikkeld gedoetje” noemde bleek niets minder waar. Goede samenwerkingsverband overheen den tussenschotten van organisaties heen, prima briefing van administrateurs op den priklocatie plus zie ginder: den eerste groene QR-codes waren hierbinnen 24 uur op den telefoons te zien.

Life is what happens to you while you’re busy making other plans – John Lennon

Den hele dag kwamen blije plus dankbare patiënten hierbinnen, wegens vrolijke plus enthousiaste vrijwilligers begeleid plus met eentje leuk instinct liepen zij weer zoals buitenshuis. Den booster te hun bovenarm plus den huisarts te ie hart. Den positieve optiek plus sfeer maakte dit totdat eentje unieke voorval. Met eentje verwijzing zoals voorgaande tussenkop uit ie nummer Beautiful Boy zullen wij kunnen stellen: healthcare is what happens to you while you’re busy making treatment plans.

Computers: lots of memory, no imagination – Bill Gates
Voorgaande handeling is noch uniek: overal te Nederland verzinnen creatieve zorgprofessionals prachtige initiatieven. Noch wegens te doet watten zij deden, maar wegens te loeren watten er nodig is. Computers hebben nog eentje lange weg te gaan watten dit betreft. Ter mijn komende meehelpen zou ik verkennen watten den huidige (on)mogelijkheden zijn. Den volgende keer ga ik op verzoek van Douwe Jippes nader te op digitale biomarkers.

Toestaan wij er samen eentje gezondheidsbevorderend, liefdevol plus leerzaam 2022 van maken!

Ie manifest Booster te den bovenarm, huisarts
te ie hart verscheen vooraf op ICT&health.