Van de leerlingen wasgoed eentje nog iets hoger percentage afwezig: 26 procent. De verzuimcijfers zijn hoger dan de vorige keer dat de AVS hier research zoals deed. Uit eentje peiling diegene op 20 januari verscheen, bleek dat waarna 18 procent van de leraren afwezig wasgoed. Corona wasgoed zowel waarna de omvangrijke snoodaard.

Te de tussentijd zijn de quarantaineregels voordat scholen versoepeld, maar ermee zijn de problemen dus nog noch verholpen. De verstrooidheid van leraren is nu de belangrijkste reden wegens eentje schoolklas zoals stulp te zenden. Voorgerecht moest dat nog onder drietal of meer besmettingen, maar diegene voorschrift is afgeschaft. Volgens de peiling heeft de afgelopen weken 60 procent van de scholen één of meerdere schoolklassen zoals stulp gestuurd. Modaal ging ie wegens twee schoolklassen vanaf schoolgebouw.

Rechtopstaand vasthouden

“Op veel scholen is ie rechtop vasthouden van ie onderwijs op dit uur de focus”, zegt AVS-voorzitter Ingrid Doornbos. “Scholen komen daardoor nauwelijks toe aan ie inlopen van leervertragingen.”

Ie Vaderlands Programma Onderwijs (NPO), waarin miljarden zijn uitgetrokken wegens de achterstanden diegene doorheen de pandemie zijn voortkomen te te halen, loopt daardoor noch inderdaad op de meeste plekken. Slechts 29 procent van de scholen zegt dat ie lukt wegens hier invulling aan te geven. Zowat alle schoolleiders (96 procent) willen ie liefst dat ie programma wordt verruimd. Ze vragen wegens meer tijdstip dan de twee klas diegene ie regering voordat ie programma heeft uitgetrokken.

Afstandsonderwijs

Weids viertal op de vijf scholen slagen erin wegens afstandsonderwijs te organiseren voordat afwezige leerlingen. “Voort ie lerarentekort is dat lang noch immer eenvoudig”, zegt de AVS erop. Ze hopen dat minister Dennis Wiersma te handeling komt. Los van de willen overheen ie investeringsprogramma zullen de organisatie graag zien dat scholen zelftesten krijgen voordat alle leerlingen. Nu krijgen ze diegene ge geleverd voordat menigte 6, 7 plusteken 8.

Wiersma zegt te eentje reactie dat hij snapt “dat dit eentje lastige tijdstip is voordat scholen”, plusteken dat hij onbegrip heeft “voordat de oproep vanuit scholen wegens te loeren hoe we zinnig wegens kunnen gaan met de inzet van NPO-gelden. Ik wil hier snel meer duidelijkheid overheen kunnen geven”.

Voort: ANP