Vrijwel 97 procent van de Nederlandse bloeddonoren heeft antistoffen tegen ie coronavirus. Dat heeft bloedbank Sanquin gemeten ter de uiterst recente studies. De meeste van diegene antistoffen zijn verguld ingevolge vaccinatie. Mensen diegene zijn gevaccineerd én eentje keer zijn besmet met ie coronavirus hadden de meeste antistoffen.

Mensen bovenop de 60 schooljaar hadden minder antistoffen dan mensen beneden de 40. Zeker gedurende de leeftijdsgroepen diegene AstraZeneca of Janssen kregen, zijn minder antistoffen gemeten ter december. Jongeren van 18 totdat plusteken met 24 schooljaar hebben vaker eentje ziekte meegemaakt dan de andere leeftijdsgroepen.

Bloedbank Sanquin deed totdat september 2021 research zoals de presentie van antistoffen tegen ie coronavirus plusteken deed weer eentje opmeting van antistoffen gedurende donors ter december.

Ingevolge: ANP