Dat brengt volgens BDO “ene spoedige plus daadkrachtige uitvoering te onheilsdreiging”. BDO roept het kabinet op wegens snel samenknopen onderbrak te hakken plus vraagt uitvoeringsorganisaties wegens overheen hun sectorgrenzen te loeren.

Chris van greneboom Ophanghaak, voorzitter BDO Publieke Sector: “Mee onderbrak den roep wegens ene nieuwe bestuursstijl, waarbij plannen noch volledig zijn dichtgetimmerd, is dit regeerakkoord vooral erop complexe plus staatkundig gevoelige thema’s op hoofdlijnen pennen.”

Watten BDO uit interviews met politici opvalt, is dat ie regeerakkoord ie vertrouwen tussen den publieke organisaties zoals gemeenten plus den meldkamer overheid noch heeft vergroot, maar vroeger onder druk heeft gezet. Zo noemt VNG ie akkoord te ene reactie ene valse start.

Geen groter budget

Bestuursvoorzitter Peter Langenbach van ie Maasstad Ziekenhuis zegt te ie BDO-onderzoek “teleurgesteld te zijn” te den plannen van ie nieuwe kabinetkast: “Den discussie plus ervaringen van den afgelopen tijdstip hebben noch geleid totdat ene groter budget. Ie groeit welnu, maar vlakt over. Dat betekent dat den verrijking van den zorgvraag noch voldoende terugkomt te den budgetten.”

Zowel den politici Godfried Barnasconi plus Ronald Schmidt van ouderenorganisatie Cordaan hadden meer verwachten. “Ik had re gehoopt op ene baanbrekende werkmethode wegens ene veel dramatische ontwikkelingen te den zorg te wenden”, zegt Barnasconi: “Indien ik minister te dit kabinetkast zullen zijn, had ik maximaal geïnvesteerd te jongelui. Ingevolge alle bezuinigingen is den jeugdzorg ongelofelijk teruggelopen te kwaliteit plus zijn er veel te weinig plekken.”

Schmidt vindt dat ie kabinetkast “volledig voorbijgaat” aan den veroudering plus den resultaten diegene dat heeft voordat onder meer den zorgsector: “Ie wasgoed ene mogelijkheid voordat open mikpunt wegens den consequenties van den veroudering nadrukkelijker te benoemen.” Ouderenzorg wordt te ie coalitieakkoord “gereduceerd totdat ene geldelijk vraagstuk.”