Den vaccinatiegraad onder kindje’s is iets teruggelopen. Dit stemt ie RIVM enigszins verontrust plus blijft waaks op den vaccinatiecijfers onder kindje’s plus koters. Zowel kinderimmunoloog Taco Kuijpers van ie Mokum UMC maakt zichzelf nog geen zorgen, maar waarschuwt voordat eentje trend. Dit meldt RTL Nieuwsbericht.

Mits den vaccinatiegraad aanhoudend daalt, is dit eentje verlies voordat den gezonde plus veilig ontwikkeling van koters, zegt Kuijpers. Volgens den kinderimmunoloog zijn mensen tussentijds vergeten hoe ernstig eentje mazelenepidemie bijvoorbeeld vermag zijn. Koters kunnen hieraan sterven mits zij er noch tegen ingeënt zijn. Vroeger, voordat den vaccinatie tegen mazelen, wasgoed den waarschijnlijkheid dat eentje kindje hieraan overleed 1 op den 1.000.

Welstand-kwestie

“Dat zijn getallen waarbij jou denkt: vaccineren, exporteren! Wij hebben ie enorme voordeel te Nederland wegens daarginds dekking tegen te krijgen”, aldus Kuijpers. Hij noemt ie dan zowel eentje luxe-kwestie wegens ervoor te schiften wegens koters noch tegen dit plus andere ziektes te beschermen. Te ontwikkelingslanden hebben zij diegene voorliefde noch, want er is geen vaccinatieprogramma.

Voort: Nationale Zorggids