Zeker te tijden van corona hebben leerlingen plus leraren gezonde lucht nodig wegens was te kunnen leren plus veilig voordat den schooljaar te staan. Betere ventilatie te den schoolklassen is nu nuchter nodig, vinden ie ministerie van Onderwijs plus vertegenwoordigers van ie primair plus voortgezet onderwijs. Daarom komt er eentje hulplijn voordat scholen, eentje spoeddienst van experts diegene promoten wegens den ventilatie op orde te maken plus krijgt elk klaslokaal eentje CO2-meter. Dit meldt Rijksoverheid.

Scholen, leraren plus gemeenten diegene voordat den ventilatie poetsvrouw plus raad nodig hebben, kunnen terecht op ie aparte nummer 0800-0224402 plus den webstek ventilatiehulp.nl.  Hier kunnen scholen rechtstreeks geholpen wordt met acute vragen plus praktische tips krijgen.

Spoeddienst

Via ie telefoonnummer schenkkan zowel eentje hulpteam van experts wordt ingeroepen. Scholen diegene raad nodig hebben wordt dan bezocht ingevolge eentje kenner diegene helpt met goede ventilatie op den korte termijn plus eentje project wegens ie op den langere termijn te verbeteren. Daarbij kunnen scholen plus gemeenten nog totdat 30 april gewoonte maken van den bestaande SUViS-subsidieregeling wegens den ventilatie te verbeteren.

CO2-meters

Zowel moeten elk klaslokaal eentje CO2-meter krijgen, zodat jouw schenkkan zien of ie nodig is wegens bijvoorbeeld tussen den lessen ingevolge den rekenen tegen jawel open te zetwerk. Ie ministerie van Onderwijs stelt voordat den aanschaf 17 miljoen euro vacant via den lumpsum. Scholen diegene den meters vroeger hebben gekocht, krijgen den aanschaf op dit wijze alsnog vergoed.

Vanwege: Nationale Zorggids