Om koters op jonge ouderdom naaktfiguur te stellen aan den producten waarvoor zij allergisch zijn, is ene allergie te hersteld. Orale immunotherapie zullen ervoor kunnen zorgen dat er overheen tien schooljaar voedselallergievrije generaties rondwaren.

Noch geschapen met voedselallergie

Koters wordt volgens Pendule noch geschapen met ene voedselallergie. Is ene kindje allergisch, dan blijkt dat vaak stap ter ie eerste levensjaar. Den meeste koters reageren op pindanoot’s, notenhouten, koemelk plus kippenei. Om zuigeling’s vroegtijdig naaktfiguur te stellen aan ie voedsel waarvoor zij allergisch zijn, kunnen zij volledig hersteld. Van den 35 koters diegene vorig schooljaar den orale immunotherapie hebben gecompleteerd, zijn 32 hersteld van hun allergie. Van den 12 koters met ene allergie voordat cashewnoten, waren alle koters hersteld.

Den treatment is ie uiterst effectief mits er zo welp mogelijk mee wordt gestart. “Wij weten dat onder koters van 4 schooljaar plus papa den allergie veelal noch meer verdwijnt. Te onzerzijds research hebben wij koters tussen 9 plus 24 maanden behandeld, plus dat blijkt dus ene ontiegelijk goede smaak te zijn geweest”, aldus Pendule. Eenzaam onder dit leeftijdsgroep wordt zo’n hooggelegen succespercentage mits 85 procent bereikt.

Basispakket zorgverzekering

Den ORKA-studie wordt doorheen ie Deventer Ziekenhuis verricht, ter samenwerkingsverband met ie Reinier den Landgraaf Ziekenhuis, Emma Kinderziekenhuis plus Martini Ziekenhuis. Den toelage voordat Kloks research moeten uitwijzen dat zijn treatment bewezen effectief is. Mits dat zowaar zo is, zou Zorginstituut Nederland den minister van Volksgezondheid adviseren wegens den immunotherapie op te nemen ter ie basispakket van den zorgverzekering.

Om: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky